Ήττα και πρόωρος αποκλεισμός από το BCL για το Περιστέρι

Δεν τα κατάφερε στον ημιτελικό των προκριματικών του Basketball Champions League η ομάδα του Σωτήρη Μανωλόπουλου.

Οι Περιστεριώτες ηττήθηκαν με 84-74 από την Κλουζ Νάποκα και αποκλείστηκαν από την συνέχεια της διοργάνωσης. Πλέον θα αγωνιστούν στον 7ο όμιλο του FIBA Europe Cup.

Το ματς:

Η ομάδα του Σωτήρη Μανωλόπουλου ξεκίνησε αρκετά «μουδιασμένα» στο παρκέ. Τα «βαριά πόδια» στην άμυνα – κάτι που δικαιολογείται για αρχή της σεζόν – έδωσαν στους Ρουμάνους την ευκαιρία να προηγηθούν στα πρώτα λεπτά. Παράλληλα, η επίθεση «κολλούσε» πολύ συχνά με αποτέλεσμα η Κλουζ να προηγείται με 20-13 στο τέλος του πρώτο δεκαλέπτου.

Με την έναρξη της δεύτερης περιόδου το Περιστέρι ξεκίνησε την προσπάθεια για ανατροπή. Η άμυνα – κυρίως κοντά στο καλάθι – βελτιώθηκε αισθητά ενώ ήρθαν και τα καλάθια. Βασικός πρωταγωνιστής ήταν και στις δύο μεριές του παρκέ ο Γιανίκ Μορέιρα. Το πρώτο προβάδισμα ήρθε 3:13 πριν το ημίχρονο με δίποντο του Ανγκολέζου σέντερ. Για να φτάσουν οι «πρίγκιπες της δυτικής όχθης» σε αυτό το σημείο χρειάστηκε να κρατήσει για αρκετή ώρα την ίδια πεντάδα ο Έλληνας προπονητής. Βέβαια η ομάδα του Μιχάι Σιλβασάν δεν τα παράτησε και διατηρήθηκε κοντά στο σκορ πηγαίνοντας στα αποδυτήρια (40-39).

Το ξεκίνημα στο δεύτερο ημίχρονο δεν ήταν το καλύτερο δυνατό για τους γηπεδούχους. Η Κλουζ κατάφερε να μείνει στο παιχνίδι και ενίοτε να προηγηθεί με τον Ελάιζα Στιούαρτ να ξεχωρίζει. Το τρίτο δεκάλεπτο ήταν πλήρως ισορροπημένο με τους φιλοξενούμενους να προηγούνται με δύο πόντους (61-59) στο τέλος του.

Η τέταρτη περίοδος έμοιαζε για αρκετά λεπτά με μια πιστή αντιγραφή της τρίτης. Οι δύο ομάδες αντάλλαζαν καλάθια και καμία δεν μπορούσε να «ξεφύγει» στο σκορ. Ο κόσμος που βρισκόταν στο γήπεδο προσπάθησε να δώσει την απαραίτητη ώθηση δημιουργώντας μια… «καυτή» ατμόσφαιρα. Ο Ίαν Μίλερ με δύο τρίποντα «μπήκε» στο ματς για τα καλά, στο πιο κρίσιμο σημείο. Παρόλα αυτά το παιχνίδι κρίθηκε… στις λεπτομέρειες. Με 87 δευτερόλεπτα στο ρολόι, ο Στιούαρτ έβαλε την ομάδα του στο +4 (77-73). Το Περιστέρι δεν κατάφερε ποτέ να επιστρέψει στο ματς και κάπως έτσι η Κλουζ Νάποκα προκρίθηκε στον τελικό των προκριματικών. Τελικό σκορ 84-74 υπέρ των Ρουμάνων.

Τα δεκάλεπτα: 13-20, 40-39, 59-61, 74-84.

Επιμέλεια: Βασίλης Αγριτάκης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ