Γιασικεβίτσιους: «Κάναμε παιδικά λάθη και δεν αντιδράσαμε ποτέ»

Η Μπαρτσελόνα παρουσιάστηκε κατώτερη των περιστάσεων στο Τελ Αβίβ κόντρα στη Μακάμπι του Γιάννη Σφαιρόπουλου και ηττήθηκε με το εμφατικό 85-68 για την 7η αγωνιστική της Euroleague.

Μετά τη λήξη του ματς, ο τεχνικός των «Μπλαουγκράνα», Σαρούνας Γιασικεβίτσιους σε δηλώσεις του στάθηκε στο κακό πρώτο δεκάλεπτο της ομάδας του, ενώ τόνισε πως οι παίκτες του υπέπεσαν σε παιδικά λάθη κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους:

«Συγχαρητήρια στη Μακάμπι και στον Γιάννη Σφαρόπουλο. Ήταν σαφώς καλύτεροι. Για μένα, ξέρετε πόσο αγαπώ και εκτιμώ αυτό το μέρος και πόσο καταλαβαίνω αυτό το μέρος. Ήταν ένας κλασικός τρόπος να χάσεις το παιχνίδι στο Τελ Αβίβ. Αν βγεις στο πρώτο τρίμηνο δεν παίρνεις καν το μπόνους και η Μακάμπι σκοράρει 31 πόντους και όλο το γήπεδο χοροπηδάει και είναι χαρούμενοι και γεμάτοι αυτοπεποίθηση και τελειώσεις το παιχνίδι με 18 λάθη, 13 ασίστ είναι λογική ήττα. Απλώς κάνοντας απολύτως παιδικά λάθη.

Πάντα λέω μετά το παιχνίδι, ειδικά μετά από ήττες, τα περισσότερα είναι ευθύνη του προπονητή. Προσπαθήσαμε να προετοιμάσουμε τα παιδιά ότι στην πρώτη περίοδο είναι καλύτερο να κάνουμε φάουλ παρά να δώσουμε αυτοπεποίθηση στη Μακάμπι. Έτσι, στο πρώτο δεκάλεπτο, φτάναμε μετά βίας στο μπόνους και δώσαμε 31 πόντους. Συνεχίσαμε έτσι με 25 πόντους στο δεύτερο δεκάλεπτο.

Είναι ξεκάθαρο ότι ήρθαμε με λίγες ώρες καθυστέρηση στο… πάρτι, αλλά ήρθαμε. 29 πόντοι στο δεύτερο ημίχρονο είναι το επίπεδο της άμυνάς μας. Οι 32 πόντοι θα μπορούσαν να ήταν καλύτεροι, αλλά εντάξει είναι αυτή η μέρα. Όπως είπα στα παιδιά, χάσαμε το παιχνίδι κάπου ανάμεσα στην Κωνσταντινούπολη και το Τελ Αβίβ στις 48 ώρες πριν από το παιχνίδι. Αυτά είναι τα επώδυνα που δεν χάνεις γιατί η άλλη ομάδα παίζει σπουδαίο και υπέροχο μπάσκετ, αλλά χάνεις γιατί δεν καταλαβαίνεις τι σε περιμένει και δεν αντιδράς».

Επιμέλεια: Πάνος Γαλάνης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ