Έκαμψε την αντίσταση του Λαυρίου και παρέμεινε στην κορυφή ο Παναθηναϊκός (102-83)

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε του Λαυρίου με 102-83 στο ΟΑΚΑ, για την 9η αγωνιστική της Basket League και παρέμεινε στην κορυφή της βαθμολογικής κατάταξης.

Έχοντας σε εξαιρετική μέρα τον Τζέρεμι Έβανς (22π., 9/11 δίποντα, 1/2 τρίποντα, 6 ριμπ., 2 τάπες) και βρίσκοντας αρκετούς πόντους από το ζωγραφιστό», οι «πράσινοι» κράτησαν την ψυχραιμία τους στις όσες προσπάθειες έκανε το αξιόμαχο Λαύριο για ανατροπή και κατάφεραν να πάρουν το ροζ φύλλο αγώνα.

Στα άσχημα νέα για την ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη, η αποχώρηση του Νεμάνια Νέντοβιτς από το παρκέ, στα 6:47 της τέταρτης περιόδου, καθώς σε προσπάθεια για τρίποντο, έπεσε άτσαλα, δείχνοντας να πονάει αρκετά στο αριστερό του πόδι. Αναμένουμε τι θα δείξουν οι ιατρικές εξετάσεις για το αν ο τραυματισμός του είναι σοβαρός ή όχι.

Το ματς:

Στο πρώτο πεντάλεπτο του αγώνα καμία ομάδα δεν ξέφυγε το σκορ, με το Λαύριο να προηγείται με 10-9, έχοντας ευστοχήσει δύο φορές πίσω από τα 6.75. Οι «πράσινοι» έτρεξαν ένα 8-0 σερί και πήραν ένα ικανοποιητικό προβάδισμα, ενώ στα (δεύτερα) τρίποντα τον Περσίδη και Γερομιχαλού, βρήκαν τις λύσεις με τους Παπαγιάννη και Έβανς, κάνοντας διψήφια τη διαφορά (26-16). Από πέντε σερί πόντους του Πέρι, ολοκληρώθηκε η πρώτη περίοδος, με τον Παναθηναϊκό να βρίσκεται στο +13.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, το Λαύριο έκανε μία τρομερή αντεπίθεση, χάρη στην οποία και ισοφάρισε. Αφού ο Κασελάκης με τρίποντο, διατήρησε το μεγάλο προβάδισμα του «τριφυλλιού», οι «μεταλλωρύχοι», σημείωσαν 13 συνεχόμενους πόντους, για να κάνουν το σκορ 36-36, με τέσσερα λεπτά να απομένουν για να ολοκληρωθεί το πρώτο ημίχρονο. Με τους Σαντ-Ρος και Έβανς, ο Παναθηναϊκός απάντησε στο σερί του Λαυρίου και προηγήθηκε με εννέα, ωστόσο ο Μουράτος με γκολ-φάουλ στα πέντε δεύτερα, μείωσε σε 49-44.

Στην επανάληψη, με τον καταπληκτικό Έβανς, ο Παναθηναϊκός διατήρησε αρχικά το προβάδισμα του στο πρώτο τρίλεπτο της περιόδου και το μετέτρεψε σε διψήφιο, χάρη στον Αμερικανό ψηλό και τον Νέντοβιτς (63-51). Το «πράσινο» προβάδισμα διατηρήθηκε για μερικά λεπτά με κάποιες μικρές αυξομειώσεις, όμως, δύο όμορφες ενέργειες από τον Κακλαμανάκη στο τελευταίο δίλεπτο, έδωσαν την ευκαιρία στο Λαύριο να μειώσει στους επτά (73-66).

Στο ξεκίνημα του τελευταίου δεκαλέπτου, το Λαύριο έφερε τη διαφορά στο καλάθι, χάρη στις εύστοχες βολές του Κακλαμανάκη. Ο Σαντ-Ρος με τρίποντο έδωσε μία διαφορά ασφαλείας στους γηπεδούχους, ωστόσο ο Μουράτος με τον ίδιο τρόπο, μείωσε στους πέντε, με πέντε λεπτά να απομένουν (86-81). Αυτή, ήταν και η τελευταία φορά που το Λαύριο διεκδίκησε τη νίκη, καθώς στα εναπομείναντα λεπτά, ο Παναθηναϊκός ήταν κυρίαρχος στο παρκέ, επιτρέποντας μόλις 2 πόντους στους φιλοξενούμενους, με εκείνον αντίθετα, να σκοράρει 16 και να φτάνει εν τέλει σε μία νίκη μεγάλης διαφοράς.

Tα δεκάλεπτα: 29-16, 49-44, 73-66, 102-83

Διαιτητές: Πιτσίλκας, Μαγκλογιάννης, Σκαλτζής

Παναθηναϊκός (Δημήτρης Πρίφτης): Παπαγιάννης 10, Μποχωρίδης 5, Νέντοβιτς 15, Έβανς 22, Σαντ-Ρος 19, Πέρι 5, Μαντζούκας 4, Καββαδάς 2, Κασελάκης 10, Μέικον 10, Αβδάλας

Λαύριο (Χρήστος Σερέλης): Κάρτερ 12, Μουράτος 15, Κακλαμανάκης 6, Γερομιχαλός 16, Περσίδης 12, Πιλάβιος, Βουλγαρόπουλος 7, Αμίνου 4, Νικολαϊδης 2, Σμιθ 9

Επιμέλεια: Γιάννης Σέμπρος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ