Αποχαιρέτησε την Ευρώπη με ψηλά το κεφάλι ο Ιωνικός – Νίκησε 93-79 την Σπόρτινγκ

Ο Ιωνικός Νίκαιας επικράτησε με 93-79 της Σπόρτινγκ Λισαβόνας στο κλειστό γυμναστήριο «Πλάτωνας» για την τελευταία αγωνιστική, της φάσης των ομίλων του FIBA Europe CUP.

Οι «κυανόλευκοι», είχαν χάσει μαθηματικά τις ελπίδες του την προηγούμενη αγωνιστική, καθώς, εκείνοι τερμάτισαν στο 3-3, η Σπόρτινγκ στο 4-2 και ακόμη και αν η Άντβερπ χάσει το βράδυ από την Μονς και φτάσει στο 3-3, δεν καλύπτεται η διαφορά των μεταξύ τους παιχνιδιών (με τρεις πόντους η νίκη του Ιωνικού, με έντεκα αυτή της Άντβερπ).

Ωστόσο, οι παίκτες του Θανάση Γιαπλέ (που αντικατέστησε τον Σεγκούρα λόγω κορονοϊού), δεν άφησαν το παιχνίδι με τους Πορτογάλους στην τύχη και έκλεισαν τη φετινή πορεία τους στην Ευρώπη, παίρνοντας τα μέγιστα από την τελευταία τους αναμέτρηση.

Για τους νικητές, ο Χουγκάζ ήταν ο κορυφαίος της αναμέτρησης με 28 πόντους, με τον Τζέρμαν να προσθέτει 23, ενώ για τους φιλοξενούμενους, 16 είχε ο Βεντούρα.

Το ματς:

Στα πρώτα λεπτά του ματς, οι δύο ομάδες βρίσκονταν πολύ κοντά στο σκορ. Ο Ιωνικός προηγήθηκε με τέσσερις, χάρη σε τρίποντο του Χουγκάζ, πολύ γρήγορα όμως η Σπόρτινγκ ανέτρεψε την κατάσταση και βρέθηκε αυτή σε θέση «οδηγού», τρία λεπτά πριν την λήξη της πρώτης περιόδου (11-13). Ο Όμλιντ έκανε το 19-16 για τους Πορτογάλους, η ομάδα της Νίκαιας όμως απάντησε και τρέχοντας σερί επτά πόντων, προηγήθηκε με τέσσερις (23-19).

Στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου, ο Τζέρμαν έφτασε τη διαφορά στους έξι, με την Σπόρτινγκ να απαντά άμεσα και να μειώνει στο καλάθι με τον Μάρτιν (25-23). Για τα επόμενα τρία λεπτά περίπου, οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι-χέρι στο σκορ, με τον Φοφανά να κάνει το 36-33, ωστόσο ο Ιωνικός έκανε ένα ξέσπασμα στο τελευταίο τετράλεπτο του πρώτου ημιχρόνου και με σερί 15-0(!) οδηγήθηκε στα αποδυτήρια έχοντας προβάδισμα 16 πόντων (52-36).

Στα πρώτα λεπτά της επανάληψης δεν άλλαξαν πολλά. Ο Χουγκάζ από το σημείο  το βολών ανέβασε ακόμη περισσότερο τη διαφορά, με τον Βεντούρα να μειώνει στους δώδεκα, έξι λεπτά πριν το τρίτο δεκάλεπτο ολοκληρωθεί (58-46). Η συγκεκριμένη διαφορά, διατηρήθηκε μέχρι και το τελευταίο λεπτό της περιόδου, μέχρι ο Ιωνικός να πραγματοποιήσει ένα νέο, μικρότερο ξέσπασμα και να προηγηθεί με 18, από το σουτ τριών πόντων του Γκιουζέλη (73-55).

Στην τελευταία περίοδο το παιχνίδι είχε περισσότερο διαδικαστικό χαρακτήρα. Με τον Ιωνικό να χαλαρώνει σταδιακά και να δυσκολεύεται να βρει σκορ, η Σπόρτινγκ ευτύχησε να μειώσει ξανά στους δώδεκα με τον Μοντέιρο πίσω από τα 6.75, ενώ ο Ρελβάο, έριξε το προβάδισμα των γηπεδούχων στους δέκα, τέσσερα λεπτά πριν το φινάλε (81-71). Ωστόσο, ο Χουγκάζ «χτύπησε» δύο φορές πίσω από τη γραμμή του τριπόντου και «κλείδωσε» τη νίκη της ομάδας του με ενάμιση λεπτό να απομένει, με το τελικό σκορ που αναγράφηκε στον πίνακα, να είναι το 93-79.

Τα δεκάλεπτα: 23-19, 52-36, 73-55, 93-79

Διαιτητές: Σούσλοφ (Εσθονία), Μιτρόφσκι (Βόρεια Μακεδονία), Κούισι (Τουρκία)

Ιωνικός Νίκαιας (Γιαπλές): Χουγκάζ 28, Τζέρμαν 23, Μουσταφά 5, Αρσενόπουλος 5, Μόουζες, Χατζηκυριάκος 6, Γκιουζέλης 8, Γόντικας, Κολοβέρος 9, Οουένς 9

Σπόρτινγκ Λισαβόνας (Μαγκαλάες): Φοφανά 6, Καρντόσο 3, Μασάδο 4, Μοντέιρο 5, Ρελβάο 4, ντα Κόστα Βεντούρα 16, Ντάουνς 6, Μάρτιν 6, Πάτον 11, Γουίλιαμς 6, Αραούχο 2, Όμλιντ 10

Επιμέλεια: Γιάννης Σέμπρος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ