Άνετα ο Παναθηναϊκός στο Final Four του Κυπέλλου, επικράτησε του Λαυρίου με 93-69 (HIGHLIGHTS)

Εύκολο έργο είχε σήμερα (27/12) ο Παναθηναϊκός στο ΟΑΚΑ, καθώς επικράτησε άνετα του Λαυρίου με 93-69, παίρνοντας έτσι το εισιτήριο για το Final-Four του Κυπέλλου Ελλάδος.

Με τον Βασίλη Σίμτσακ σε ρόλο πρώτου προπονητή ως «υπηρεσιακή» λύση, λόγω της απουσίας του Δημήτρη Πρίφτη κι απόντες τους Σαντ Ρος κι Έβανς, ο Παναθηναϊκός δεν δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα να αφήσει εκτός το Λαύριο, το οποίο αγωνιζόταν πρώτη φορά χωρίς το αστέρι του, Τάισον Κάρτερ, ο οποίος αποχώρησε για τη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης.

Ο αγώνας

1ο δεκάλεπτο

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να είναι αρκετά «ζεστές», ωστόσο με το πέρασμα του πρώτου πεντάλεπτου στον αγώνα, ο Παναθηναϊκός πήρε «αέρα» 6 πόντων (15-9) με ένα καλάθι και φάουλ του Μέικον. Στη συνέχεια το Λαύριο αντέδρασε και έφτασε τη διαφορά και πάλι στο καλάθι (17-15) με ένα σουτ του Κακλαμανάκη. Η πρώτη περίοδος ολοκληρώθηκε στο 24-19 υπέρ των πρασίνων χάρη σε ένα σουτ στην εκπνοή από τον Κασελάκη.

2ο δεκάλεπτο

Οι γηπεδούχοι στην αρχή της δεύτερης περιόδου ξεκίνησαν με ένα 7-0 σερί χάρη στις ενέργειες των Πέρι, Νέντοβιτς και Καββαδά. Οι φιλοξενούμενοι και πάλι αντέδρασαν με πρωταγωνιστή τον Γερομιχαλό, ωστόσο σε εκείνο το σημείο του ματς, ο Σέρβος γκαρντ του «τριφυλλιού» ανέλαβε δράση. Συγκεκριμένα, ο Νέντοβιτς με πέντε εύστοχα τρίποντα και ο Παπαπέτρου με τη δημιουργία του, βοήθησαν τον Παναθηναϊκό να προηγηθεί με 15 πόντους (53-38) για την ανάπαυλα του πρώτου μέρους.

3ο δεκάλεπτο

Στην αρχή του δεύτερου ημιχρόνου, οι πράσινοι έτρεξαν ένα σερί 8-2, ανεβάζοντας για πρώτη φορά σήμερα τη διαφορά στους 19 πόντους (61-40) με πρωταγωνιστές τους Παπαπέτρου, Παπαγιάννη και Γουάιτ. Τότε, τα δύο τρίποντα του Γουίλιαμς και το ένα του Αμίνου, έβαλαν και πάλι την ομάδα του Χρήστου Σερέλη στο ματς, καθώς αυτή μείωσε ξανά στους 10 πόντους (63-53). Η τρίτη περίοδος ολοκληρώθηκε με τον Πέρι να ευστοχεί σε σουτ τριών πόντων, το οποίο ανέβασε και πάλι τον δείκτη του σκορ στο +15 για τους πράσινους (71-56).

4ο δεκάλεπτο

Στο τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο της αναμέτρησης δεν άλλαξε καθόλου η εικόνα. Με συνοπτικές διαδικασίες, ο Παναθηναϊκός άνοιξε το rotation του και έφτασε σε μια εύκολη νίκη, με το τελικό σκορ να διαμορφώνεται στο 93-69. Έτσι, οι πράσινοι κατάφεραν και μάλιστα με άνεση να πάρουν το εισιτήριο για το Final Four του Κυπέλλου Ελλάδος.

Οι κορυφαίοι

Για τους νικητές ξεχώρισε σήμερα ο Νεμάνια Νέντοβιτς κυρίως στο πρώτο ημίχρονο του ματς. Ο Σέρβος γκαρντ σημείωσε 15 πόντους με 5 εύστοχα τρίποντα. Άξιος συμπαραστάτης του ήταν ο Λευτέρης Μποχωρίδης, ο οποίος πέτυχε 12 πόντους. Από 10 πόντους πέτυχαν οι Κέντρικ Πέρι, Γιώργος Παπαγιάννης και Ιωάννης Παπαπέτρου. Ο Έλληνας σέντερ μάλιστα πρόσθεσε 8 ριμπάουντ, ενώ ο αρχηγός των πρασίνων πρόσθεσε και 7 ασίστ στον καμβά του.

Από την άλλη μεριά, για το Λαύριο ξεχώρισε σήμερα με την εμφάνισή του ο Δημήτρης Κακλαμανάκης, ο οποίος τελείωσε το ματς με 14 πόντους και 6 ριμπάουντ. Επάξια στο πλευρό του στάθηκε ο Βασίλης Μουράτος, ο οποίος είχε 11 πόντους και 9 ασίστ «αγγίζοντας» το double-double.

Τα δεκάλεπτα: 24-19, 53-38, 71-56, 93-69

Το φύλλο αγώνα

Παναθηναϊκός – Λαύριο 93-69

Δεκάλεπτα: 
24-19, 53-38, 71-56, 93-69
Διαιτητές: Τσολάκος, Θεωνάς, Καρπάνος

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Βασίλης Σίμτσακ): Μέικον 5, Πέρι 10 (2), Μποχωρίδης 12 (4), Παπαπέτρου 10 (1), Κασελάκης 6, Γουάιτ 9 (1), Παπαγιάννης 10, Μαντζούκας 6 (1), Νέντοβιτς 15 (5), Καββαδάς 8, Αβδάλας 2.

ΛΑΥΡΙΟ (Χρήστος Σερέλης): Σμιθ 9, Μουράτος 11 (1), Γουίλιαμς 9 (3), Γερομιχαλός 5 (1), Κακλαμανάκης 14, Φέργκιουσον 6 (1), Νικολαΐδης 4, Βουλγαρόπουλος 4, Αμίνου 3 (1), Περσίδης 4, Σπρίντζιος, Φιλοξενίδης.

Επιμέλεια: Πάνος Γαλάνης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ