35 χρόνια από το έπος της Εθνικής ομάδας στο EuroBasket ’87 – O Αργύρης Καμπούρης μιλάει στην ΕΡΤ για τον ελληνικό θρίαμβο (video)

Στην επέτειο 35 χρόνων από την κατάκτηση του Ευρωμπάσκετ Καλαθοσφαίρισης από την Εθνική Ομάδα ο Αργύρης Καμπούρης επέστρεψε στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας και μίλησε στην ΕΡΤ για τον άθλο του 1987, τα τελευταία δευτερόλεπτα του συγκλονιστικού αγώνα και τους πρωταγωνιστές του μπασκετικού θριάμβου.

Yπό τους ήχους του τραγουδιού “The Final Countdown” που έχει συνδεθεί στη συλλογική μνήμη των Ελλήνων με την κορυφαία διάκριση της «Γαλανόλευκης» o Αργύρης Καμπούρης, εξιστόρησε στις «Συνδέσεις» τις συγκλονιστικές στιγμές όταν ευστόχησε στις δυο καθοριστικές βολές εις βάρος της Σοβιετικής Ένωσης και διαμόρφωσε το τελικό 103-101 που άλλαξε την ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ και την πορεία του αθλήματος στη χώρα μας.

«Μας ξαναθυμίζετε όλα αυτά τα υπέροχα πράγματα που περάσαμε σε αυτό το υπέροχο στάδιο, με τον ανεπανάληπτο κόσμο. Για εμάς ήταν κάθε ημέρα μια γιορτή» δήλωσε ο «τίμιος γίγαντας», όπως τον αποκαλούσαν.

«Πρωταγωνιστής εκείνης της βραδιάς δεν ήμουν μόνο εγώ. Έτυχα εγώ να πάρω το επιθετικό ριμπάουντ και να μπορέσω να ευστοχήσω για να μπορέσουμε να “τελειώσουμε” έναν σημαντικό αντίπαλο που ήταν η Σοβιετική Ένωση», δήλωσε στον Αντώνη Καλκαβούρα ο παλαίμαχος μπασκετμπολίστας.

«Πήγαινε βάλε τις βολές, μου είπε με βραχνιασμένη φωνή ο Παναγιώτης Γιαννάκης, πριν επιχειρήσω την προσπάθειά μου», εξιστόρησε ο σέντερ της Εθνικής ομάδας μπάσκετ.

«Οικογένεια είμαστε από το 1984. Το 1986 με πρωτομάστορά τον Κώστα Πολίτη, που δυστυχώς λείπει από κοντά μας, κράτησε ένα βασικό κορμό και έφερε νέα παιδιά», θυμήθηκε ο παλαίμαχος μπασκετμπολίστας.

«Πιο πολύ βρισκόμασταν με την ομάδα παρά με τις οικογένειές μας», τόνισε ο Αργύρης Καμπούρης επισημαίνοντας το φιλικό κλίμα και την υπερπροσπάθεια όλων των μελών της ελληνικής ομάδας καλαθοσφαίρισης. «Είχαμε τη δυνατότητα και τα αποθέματα όσων παιδιών μείναμε μέσα στο παρκέ και μπορέσαμε και φέραμε αυτό το αποτέλεσμα» είπε, απονέμοντας τα εύσημα σε καθένα συμπαίκτη του ξεχωριστά.

Ρεπορτάζ: Αντώνης Καλκαβούρας | Συνδέσεις | ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ