Basket League (11η Αγωνιστική, εξ αναβολής): «Μάχη» Ιωνικός-ΠΑΟΚ την Τετάρτη (9/2)

Με την εξ αναβολής αναμέτρηση, Ιωνικός-ΠΑΟΚ, στο κλειστό γυμναστήριο της Νίκαιας «Πλάτων» πέφτει αύριο, Τετάρτη (9/2, 17:00) η «αυλαία» της 11ης αγωνιστικής της Basket League. Η ομάδα της Νίκαιας προέρχεται από τέσσερις διαδοχικές ήττες, αφού η τελευταία επιτυχία της ήταν εκείνη της 12ης Δεκεμβρίου επί του Περιστερίου εκτός έδρας. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» από την άλλη προέρχεται από το «διπλό» επί του Λαυρίου που ήταν το πρώτο του στη φετινή Basket League. Στο Κύπελλο Ελλάδας, όμως οι παίκτες του Άρη Λυκογιάννη γνώρισαν την ήττα από τον Προμηθέα (100-86) στο «Δ. Τόφαλος» της Πάτρας στις 5 Φεβρουαρίου και τον αποκλεισμό από το φάιναλ φορ (18-20 Φεβρουαρίου) που θα φιλοξενηθεί στα «Δύο Αοράκια» του Ηρακλείου.

Η ομάδα του Κούρο Σεγκούρα είχε νικήσει στο πρώτο εντός έδρας παιχνίδι της στο πρωτάθλημα τον Άρη και έκτοτε υποχρεώθηκε σε τέσσερις διαδοχικές ήττες στη Νίκαια. Έχασε κατά σειρά από την ΑΕΚ, τον Προμηθέα, τη Λάρισα και τον Απόλλωνα. Ο ΠΑΟΚ με τη νίκη επί του Λαυρίου έβαλε τέλος στο αρνητικό σερί των τεσσάρων ηττών μακριά από την Πυλαία.
Δύσκολη θεωρείται η συμμετοχή του Βασίλη Τολιόπουλου από πλευράς ΠΑΟΚ, καθώς ο 25χρονος γκαρντ φέρει αιμάτωμα στο γαστροκνήμιο του δεξιού ποδιού και έχει χάσει τις τελευταίες προπονήσεις της ομάδας της Θεσσαλονίκης. O Iωνικός αποχαιρέτησε τον Νίκο Χουγκάζ, ο οποίος επέστρεψε στον Παναθηναϊκό (σ.σ. αγωνιζόταν υπό μορφή δανεισμούς στους Πειραιώτες).

Στον βαθμολογικό πίνακα, η ομάδα της Νίκαιας βρίσκεται στην προτελευταία θέση με 3 νίκες – 9 ήττες και 15 βαθμούς, ενώ ο ΠΑΟΚ έχει 2 βαθμούς περισσότερους και συγκεκριμένα 17 (5 νίκες – 7 ήττες), αμφότεροι σε 12 αναμετρήσεις.

Αναλυτικά:
BASKET LEAGUE

11η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ – ΕΞ ΑΝΑΒΟΛΗΣ

Τετάρτη, 9 Φεβρουαρίου

ΓΗΠΕΔΟ ΏΡΑ ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ (ΚΟΜΙΣΑΡΙΟΙ)
Πλάτων 17:00 Ιωνικός-ΠΑΟΚ Μάνος-Συμεωνίδης-Κατραχούρας (Μαύρος-Αναστασίου)

TV: ΕΡΤ SPORTS ERTFLIX

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος