Ζωντανός στο κυνήγι του τίτλου ο Χάμιλτον με τη νίκη του στο Γκραν Πρι των ΗΠΑ

O Λιούις Χάμιλτον κέρδισε το Γκραν Πρι των Ηνωμένων Πολιτειών μπροστά από τον τιμ μέιτ και συνδιεκδικητή του τίτλου Νίκο Ρόσμπεργκ, μειώνοντας τη διαφορά που τον χωρίζει από την πρώτη θέση της κατάταξης των οδηγών, στους 26 βαθμούς, με τρεις αγώνες να απομένουν για το τέλος του πρωταθλήματος.

Ζωντανός στο κυνήγι του τίτλου ο Χάμιλτον με τη νίκη του στο Γκραν Πρι των ΗΠΑΣτο τελευταίο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Ντάνιελ Ρικιάρντο για λογαριασμό της Red Bull.

Στην τέταρτη θέση τερμάτισε ο Σεμπάστιαν Φέτελ με Ferrari, εκμεταλλευόμενος τόσο την εγκατάλειψη του Μαξ Φερστάπεν λόγω μηχανικής βλάβης στη μέση περίπου του αγώνα, όσο και αυτήν του έτερου πιλότου της Scuderia, Κίμι Ράικονεν μετά από ένα αποτυχημένο πιτ στοπ στον 39ο γύρο, και ενώ ο Φινλανδός πιλότος βρισκόταν σε πολύ γρήγορο ρυθμό απειλώντας τον Ρικιάρντο για την τρίτη θέση.

Η πιο ωραία μάχη του αγώνα έγινε για την 5η θέση ανάμεσα στους Κάρλος Σάινθ, Φελίπε Μάσα και Φερνάντο Αλόνσο. Τελικός νικητής ο Ισπανός πιλότος της McLaren ο οποίος αρχικά πέρασε τον Μάσα στον 52ο γύρο και τον Σάινθ στον 56ο και τελευταίο γύρο του αγώνα, δείχνοντας να είναι σε μεγάλα κέφια.

Στην όγδοη θέση τερμάτισε ο Σέρχιο Πέρες με Force India, μπροστά από τον Τζένσον Μπάτον με McLaren και τον Ρομάν Γκροζάν με Haas, ο οποίος εξασφάλισε για την αμερικανική ομάδα, τον τελευταίο βαθμό του Γκραν Πρι της πατρίδας της.

Επόμενο ραντεβού του παγκοσμίου Πρωταθλήματος Φόρμουλα 1, την Κυριακή 30 Οκτωβρίου στην πίστα Ερμάνος Ροντρίγκεθ για το Γκραν Πρι του Μεξικό.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ