Το Γκραν Πρι Τουρκίας στην ΕΡΤ

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, η Φόρμουλα 1 επισκέπτεται την Κωνσταντινούπολη για το Γκραν Πρι της Τουρκίας. Το 2020, ήταν με αφορμή τον 14ο γύρο του πρωταθλήματος σε μια ειδική, λόγω έναρξης της πανδημίας, χρονιά 17 αγώνων, το 2021 είναι στα πλαίσια του 16ου γύρου σε μια σεζόν που μετρά για πρώτη φορά στην ιστορία της 22 αναμετρήσεις.

Το περυσινό τουρκικό Γκραν Πρι ήταν το μέρος που ο Λιούις Χάμιλτον κατέκτησε, μετά από έναν επεισοδιακό αγώνα, τον 7ο τίτλο οδηγών ισοφαρίζοντας το ρεκόρ του Μίκαελ Σουμάχερ. Φέτος όμως, τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά. Η Red Bull έχει αποδειχτεί ταχύτερη από τη Mercedes στις περισσότερες πίστες του πρωταθλήματος έχοντας πετύχει 8 νίκες (7 ο Μαξ Φερστάπεν, 1 ο Σέρχιο Πέρες) σε 15 αγώνες έναντι 5 της μεγάλης της αντιπάλου. Ο δε Φερστάπεν υπολείπεται μόλις δύο βαθμούς από τον Χάμιλτον στην κατάταξη των οδηγών (αν και έχει πετύχει 2 περισσότερες νίκες από τον Χάμιλτον, έχει χειρότερα εν συγκρίσει αποτελέσματα σε Αγγλία και Ουγγαρία).

Τα πράγματα δεν θα μπορούσαν να είναι πιο οριακά, σε μια χρονιά που αναδεικνύεται ως μια από τις πιο κλασικές της Φόρμουλα 1. Έχοντας μπει στο τελευταίο τρίτο του πρωταθλήματος, τα περιθώρια για περιστατικά «τύπου Μόντσα», όπου και οι δύο οδηγοί εγκατέλειψαν ύστερα από την μεταξύ τους επαφή, στενεύουν όλο και περισσότερο καθώς λιγοστεύουν οι αγώνες μέχρι το πέσιμο της αυλαίας και μαζί τους οι όποιες δυνατότητες αναπλήρωσης χαμένων βαθμών.

Το Γκραν Πρι Τουρκίας στην ΕΡΤ
(AP Photo/Kenan Asyali, Pool)

Και σαν να μην έφτανε αυτή η πίεση, υπάρχουν ακόμη δύο παράγοντες που θα μπορούσαν να παίξουν καθοριστικό ρόλο το Σαββατοκύριακο του αγώνα. Ο πρώτος είναι ο καιρός, ο οποίος και πάλι μπορεί να κάνει τα δικά του σύμφωνα με τις προγνώσεις, ενώ ο δεύτερος είναι η μεγάλη πιθανότητα ο Χάμιλτον να «φορέσει» στην Τουρκία τον 4ο κινητήρα της σεζόν, κάτι που λόγω κανονισμών θα τον αναγκάσει να ξεκινήσει από τις πίσω θέσεις της εκκίνησης.

Θα βρεθούν ξανά πλάι-πλάι οι δύο μονομάχοι του τίτλου; Και αν ναι, θα σηκώσει κάποιος πρώτος το πόδι του από το γκάζι έχοντας στο νου του την μεγαλύτερη εικόνα του πρωταθλήματος;

Οι απαντήσεις, την Κυριακή 10 Οκτωβρίου όταν μετά από 58 γύρους η καρό σημαία πέσει στην πίστα της Κωνσταντινούπολης.

Το Γκραν Πρι της Τουρκίας θα μεταδοθεί ζωντανά από το ΕΡΤ Sports μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας ERTFLIX (ελεύθερες δοκιμές) και την ΕΡΤ2 (κατατακτήριες δοκιμές και αγώνας).

Στην περιγραφή και τον σχολιασμό, ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Νίκος Κορόβηλας.

Καλεσμένος στο στούντιο ο F1 editor Φαμπρίτσιο Λαζάκις.

Ωράριο μεταδόσεων Γκραν Πρι Τουρκίας:

Παρασκευή 8/10
Ελεύθερες Δοκιμές 1: 11:30-12:30 (ΕΡΤ Sports μέσω ERTFLIX)
Ελεύθερες Δοκιμές 2: 15:00-16:00 (ΕΡΤ Sports μέσω ERTFLIX)

Σάββατο 9/10
Ελεύθερες Δοκιμές 3: 12:00-13:00 (ΕΡΤ Sports μέσω ERTFLIX)
Κατατακτήριες δοκιμές: 15:00-16:00 (ΕΡΤ2)

Κυριακή 10/10
Αγώνας: 15:00 (ΕΡΤ2)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ