Tα υβριδικά οχήματα κερδίζουν τις προτιμήσεις των καταναλωτών – Τι αποκαλύπτει νέα έρευνα

Στην ερώτηση τι είδους αυτοκίνητο να επιλέξω, η εταιρεία YouGov έχει την απάντηση και αυτή είναι υβριδικό όχημα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία τη νέας, ευρωπαϊκής έρευνας για τον κλάδο των αυτοκινήτων, που δημοσιοποίησε η εταιρεία YouGov, φαίνεται πως οι οδηγοί σε αρκετές αγορές θα προτιμούσαν να αποκτήσουν ένα υβριδικό αυτοκίνητο σε σχέση με τα ηλεκτρικά ή τα συμβατικά οχήματα.

Στην Ισπανία το 51% των ερωτηθέντων επιλέγει την υβριδική τεχνολογία, ενώ υψηλό ποσοστό έχει η Ιταλία (46%), η Πολωνία (45%), η Γαλλία (40%) και η Σουηδία (37%).

Μόνο στη Γερμανία, όπου το 40% επέλεξε βενζίνη/ντίζελ αυτοκίνητα, τα υβριδικά ήταν δεύτερη επιλογή για τους συμμετέχοντες στην έρευνα.

Από την άλλη το 24% των Βρετανών επιλέγει τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, ενώ ακολουθούν οι Δανοί (23%) οι Ισπανοί (20%), οι Ιταλοί (19%), οι Σουηδοί (19%), οι Πολωνοί (16%), οι Γερμανοί (15%) και οι Γάλλοι (13%).

Tα υβριδικά οχήματα κερδίζουν τις προτιμήσεις των καταναλωτών – Τι αποκαλύπτει νέα έρευνα

Τα συμβατικά αυτοκίνητα συνεχίζουν να επιλέγουν οι Γερμανοί καθώς το 40% σκέφτεται την αγορά ενός αυτοκινήτου με κινητήρα εσωτερική καύσης και τους ακολουθούν οι Γάλλοι (31%), οι Πολωνοί (23%), οι Σουηδοί (23%), οι Ιταλοί (19%), οι Δανοί (19%) και οι Βρετανοί (17%).

Αυτό υποδηλώνει ότι ακόμη το κόστος απόκτησης ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου είναι υψηλό και στέκεται το μεγαλύτερο εμπόδιο, μαζί με την περιορισμένη αυτονομία των μπαταριών και τους λιγοστούς σταθμούς φόρτισης.

Δυστυχώς, στην έρευνα δεν έχει συμπεριληφθεί η Ελλάδα για να δούμε τι είδους αυτοκίνητο θα επέλεγαν οι υποψήφιοι αγοραστές.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ