Rally Acropolis με υπερειδική στο Σύνταγμα!

Στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, με φόντο την Ακρόπολη, έγινε η παρουσίαση του Rally Acropolis 2021. Σε μια πρωτόγνωρη για τα Ελληνικά δεδομένα παρουσίαση, αντάξια όμως του κύρους του εθνικού μας αγώνα, o Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Λευτέρης Αυγενάκης αφού ανέλυσε το πλάνο της κυβέρνησης και του ίδιου του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, για τη στήριξη του μηχανοκίνητου αθλητισμού με πολλές ενέργειες, ανακοίνωσε μεταξύ άλλων, την πραγματοποίηση της υπερειδικής διαδρομής στο κέντρο της Αθήνας, στην πλατεία Συντάγματος.

Rally Acropolis με υπερειδική στο Σύνταγμα!Ο παρουσιαστής της εκδήλωσης και πρόεδρος της επιτροπής motorsport Greece, Τάκης Πουρναράκης, έδωσε το λόγο στην αλυτάρχη του αγώνα, Κα. Ανίτα Πασαλή, η οποία έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για τη διαδρομή. Δεν πρόκειται απλά για μία διαδρομή επίδειξης, αλλά για χρονομετρημένη διαδρομή του αγώνα σχεδιασμένη με γνώμονα την ασφάλεια πληρωμάτων και θεατών, την προβολή των μνημείων και της χώρας γενικότερα στο εξωτερικό μέσω της τηλεοπτικής προβολής και φυσικά… το θέαμα που θα προσφέρουν τα αυτοκίνητα του WRC με χωμάτινα λάστιχα και αναρτήσεις στο κέντρο της Αθήνας!

Rally Acropolis με υπερειδική στο Σύνταγμα!Παρουσιάστηκε το λογότυπο του αγώνα, οι πρώτοι βασικοί χορηγοί, η διαδρομή του αγώνα αναλυτικά ενώ έγινε ιδιαίτερη αναφορά στην οδική ασφάλεια και τις παράλληλες δράσεις στις οποίες συνεισφέρει σημαντικά η διεξαγωγή του Rally Acropolis.

Rally Acropolis με υπερειδική στο Σύνταγμα!Το Rally Acropolis θα πραγματοποιηθεί από τις 9 έως και τις 12 Σεπτεμβρίου, σε 3 περιφέρειες. Η εκκίνηση θα δοθεί την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου στις 17:45 κάτω από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης. Τα αγωνιστικά αυτοκίνητα θα κατευθυνθούν στην πλατεία Συντάγματος όπου θα διεξαχθεί η υπερειδική. Την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου το Rally Acropolis θα βρεθεί σε ειδικές σε σημεία μοναδικής ομορφιάς στους Αγίους Θεοδώρους, στην Πελοπόννησο, στο Δήμο Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων, την 3η καλύτερη ειδική διαδρομή στον κόσμο. Το Σάββατο και την Κυριακή 11 και 12 Σεπτεμβρίου ο αγώνας θα έχει επίκεντρο τη Στερεά Ελλάδα και τη Λαμία που θα φιλοξενήσει την καρδιά του αγώνα και το Service Park. Στην Στερεά θα διεξαχθούν ιστορικές διαδρομές που ανήκουν στο παγκόσμιο πάνθεον των αγώνων αυτοκινήτου.

Rally Acropolis με υπερειδική στο Σύνταγμα!Στην εκδήλωση συμμετείχαν και πήραν το λόγο ο Υπουργός Οικονομικών, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Ελευθέριος Οικονόμου, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού, και στελέχη των χορηγών.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ