Ο Ρόσμπεργκ στην pole position του ιαπωνικού Γκραν Πρι (video)

Ο Νίκο Ρόσμπεργκ θα ξεκινήσει από την pole position του ιαπωνικού Γκραν Πρι, αφού κέρδισε τον τιμ μέιτ του, Λιούις Χάμιλτον, για 13 χιλιοστά του δευτερολέπτου, στις κατατακτήριες δοκιμές του Σαββάτου.

Ήταν η όγδοη pole της χρονιάς για το Ρόσμπεργκ που με αυτόν τον τρόπο, ισοφάρισε την αντίστοιχη φετινή επίδοση του Χάμιλτον, θέτοντας τις βάσεις για μια συναρπαστική μεταξύ τους, μάχη στον αγώνα.

Ο Ρόσμπεργκ στην pole position του ιαπωνικού Γκραν Πρι (video)Ο Κίμι Ράικονεν με Ferrari ήταν για άλλη μια φορά ο πιο κοντινός αντίπαλος των Mercedes, όντας ταχύτερος από τον συναθλητή του στη Scuderia, Σεμπάστιαν Φέτελ, για έβδομη φορά μέσα στο 2016. Ωστόσο ο Φέτελ έχει δεχθεί ποινή τριών θέσεων για τη σύγκρουση που προκάλεσε στο προηγούμενο Γκραν Πρι της Μαλαισίας και θα ξεκινήσει από την έβδομη θέση.

Η Red Bull έδειξε να μην έχει την ταχύτητα για να ανταγωνιστεί τις Ferrari στις δοκιμές, με τον Μαξ Φερστάπεν να πετυχαίνει τον πέμπτο χρόνο, 62 χιλιοστά του δευτερολέπτου μπροστά από τον Ντάνιελ Ρικιάρντο.

O Σέρχιο Πέρες με Force India έκανε τον ίδιο ακριβώς χρόνο με τον Ρομάν Γκροζάν, επειδή όμως τον πέτυχε ελάχιστα δευτερόλεπτα πιο πριν, θα ξεκινήσει μια θέση πιο μπροστά από τον Γάλλο πιλότο της Haas.

Ένατος ήταν ο Νίκο Χούλκενμπεργκ με Force India, μπροστά από τον Εστέμπαν Γκουτιέρες με τη δεύτερη Haas. Ήταν η πρώτη φορά μέσα στη χρονιά, που και τα δύο μονοθέσια της αμερικανικής ομάδας πέρασαν στο Q3.

Το Γκραν Πρι της Ιαπωνίας θα μεταδοθεί μαγνητοσκοπημένα την Κυριακή στις 15:00 το μεσημέρι, από τις συχνότητες της ΕΡΤ2 και ΕΡΤ HD. Μια ώρα νωρίτερα θα προηγηθεί η μαγνητοσκοπημένη μετάδοση των κατατακτήριων δοκιμών.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ