O Χάμιλτον στην pole του Γκραν Πρι του Μεξικό

Μετά από μια συναρπαστική περίοδο κατατακτήριων δοκιμών, ο Λιούις Χάμιλτον κατέκτησε την pole position του Γκραν Πρι του Μεξικό, μπροστά από τον τιμ μέιτ του, Νίκο Ρόσμπεργκ, ο οποίος κατάφερε να πετύχει τον δεύτερο ταχύτερο χρόνο, μόλις στον τελευταίο του γύρο.

Μέχρι εκείνο το σημείο, ο Γερμανός πιλότος της Mercedes έδειχνε ότι θα ξεκινούσε πίσω και από τις δύο Red Bull, αλλά με μια ύστατη προσπάθεια, μείωσε τη διαφορά του από τον Χάμιλτον στα δυόμιση δέκατα του δευτερολέπτου, κατορθώνοντας έτσι να ανέβει στην πρώτη σειρά της εκκίνησης.

Στην τρίτη και τέταρτη θέση βρέθηκαν οι δύο πιλότοι της Red Bull, με τον Μαξ Φερστάπεν να έχει αυτήν τη φορά ελαφρύ προβάδισμα έναντι του συναθλητή του, Ντάνιελ Ρικιάρντο.

O Χάμιλτον στην pole του Γκραν Πρι του ΜεξικόΤην έκπληξη των δοκιμών έκανε ο Νίκο Χούλκενμπεργκ, ο οποίος τοποθέτησε τη Force India στην πέμπτη θέση, μπροστά από τις Ferrari των Κίμι Ράικονεν και Σεμπάστιαν Φέτελ. Ωστόσο, ο Γερμανός πιλότος της Scuderia ίσως έχει το πλεονέκτημα στον αγώνα, καθώς είναι ο μόνος οδηγός μαζί με αυτούς της Mercedes που θα ξεκινήσει με την πιο ανθεκτική μαλακή γόμα, εν αντιθέσει με τον Ράικονεν και τους οδηγούς της Red Bull οι οποίοι θα ξεκινήσουν με τη γρήγορη μεν, αλλά πιο ευαίσθητη στη φθορά, πολύ μαλακή γόμα της Pirelli.

Τη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Williams των Βάλτερι Μπότας και Φελίπε Μάσα, και η Toro Rosso του Κάρλος Σάινθ.

Τα καλύτερα στιγμιότυπα των κατατακτήριων δοκιμών του Γκραν Πρι του Μεξικό, θα μεταδοθούν μαγνητοσκοπημένα την Κυριακή 30 Οκτωβρίου, στις οχτώ το βράδυ, από τις συχνότητες της ΕΡΤ2 και ΕΡΤ HD. Η ζωντανή μετάδοση του αγώνα, αρχίζει στις εννέα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ