Ο Χάμιλτον κατακτά την pole position του Γκραν Πρι των ΗΠΑ

O Λιούις Χάμιλτον θα ξεκινήσει το Γκραν Πρι των Ηνωμένων Πολιτειών από την pole position, αφού ήταν ταχύτερος του συναθλητή του και συνδιεκδικητή του τίτλου Νίκο Ρόσμπεργκ στις κατατακτήριες δοκιμές του Σαββάτου, για δύο δέκατα του δευτερολέπτου.

Ήταν η ένατη φετινή pole για το Βρετανό πιλότο της Mercedes και η πρώτη του στο Σιρκουί της Αμερικής, στο οποίο έχει κερδίσει τις τρεις από τις τέσσερις φορές που έχει γίνει αγώνας από το 2012.

Ο Χάμιλτον κατακτά την pole position του Γκραν Πρι των ΗΠΑΗ Red Bull κλείδωσε τη δεύτερη σειρά της εκκίνησης με τον Ντάνιελ Ρικιάρντο να προηγείται ελαφρώς του Μαξ Φερστάπεν. Ωστόσο ο 18χρονος Ολλανδός ίσως είναι καλύτερα προετοιμασμένος, τουλάχιστον για την αρχή του αγώνα, καθώς επέλεξε να ξεκινήσει με την πιο ανθεκτική, μαλακή γόμα, εν αντιθέσει με τον Αυστραλό τιμ μέιτ του, που επέλεξε να ξεκινήσει με τα ταχύτερα μεν, αλλά πιο ευαίσθητα στη φθορά, πολύ μαλακά ελαστικά της Pirelli.

Η τρίτη σειρά της εκκίνησης βάφτηκε στα χρώματα της Ferrari. Τα κόκκινα μονοθέσια απογοήτευσαν για άλλη μια φορά, με τους Κίμι Ράικονεν και Σεμπάστιαν Φέτελ να είναι περισσότερο από ένα δευτερόλεπτο αργότεροι από τους πιλότους της Mercedes.

O Νίκο Χούλκενμπεργκ με τη Force India θα ξεκινήσει από την έβδομη θέση, μπροστά από τις δύο Williams των Βάλτερι Μπότας και Φελίπε Μάσα.

Τη δεκάδα συμπλήρωσε η Toro Rosso του Κάρλος Σάινθ.

Τα καλύτερα στιγμιότυπα από τις κατατακτήριες δοκιμές του Γκραν Πρι των Ηνωμένων Πολιτειών θα μεταδοθούν μαγνητοσκοπημένα την Κυριακή 23 Οκτωβρίου στις εννέα το βράδυ, από τις συχνότητες της ΕΡΤ2 και ΕΡΤ HD. Η ζωντανή μετάδοση του αγώνα ξεκινά στις δέκα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ