Ο Μπότας πετυχαίνει την πρώτη του νίκη στη F1 κερδίζοντας το ρωσικό Γκραν Πρι

Χρειάστηκε να περάσουν 82 Γκραν Πρι προκειμένου ο Βάλτερι Μπότας να γευθεί τη χαρά της νίκης στο μαγικό κόσμο της Φόρμουλα 1. Ο Φινλανδός πιλότος της Mercedes ήταν ο θριαμβευτής του ρωσικού Γκραν Πρι, στρίβοντας πρώτος στην πρώτη στροφή της πίστας, παρά το γεγονός ότι ξεκινούσε από την τρίτη θέση και αποκρούοντας με επιτυχία την επίθεση που εξαπέλυσε στους τελευταίους γύρους του αγώνα ο κάτοχος της pole position Σεμπάστιαν Φέτελ με Ferrari.

Ο Γερμανός πιλότος της Scuderia πίεζε ασφυκτικά τον Μπότας προσπαθώντας να τον ωθήσει σε κάποιο λάθος και να “κλέψει” τη νίκη, στο τέλος όμως δεν τα κατάφερε και αναγκάστηκε να περιοριστεί στη δεύτερη θέση, μόλις έξι δέκατα του δευτερολέπτου πίσω από τον Φινλανδό. Ωστόσο, αν και ο Φέτελ δεν κατάφερε να περάσει πρώτος την καρό σημαία, έφυγε κερδισμένος από την πίστα του Σότσι καθώς η διαφορά του από τον δεύτερο στη βαθμολογία Λιούις Χάμιλτον, που ολοκλήρωσε την προσπάθειά του στην τέταρτη θέση, αυξήθηκε από τους επτά στους 13 πόντους.

Ο Μπότας πετυχαίνει την πρώτη του νίκη στη F1 κερδίζοντας το ρωσικό Γκραν ΠριΤο βάθρο των νικητών συμπλήρωσε ο δεύτερος πιλότος της Ferrari Κίμι Ραικονεν, ο οποίος δεν απείλησε αλλά και δεν απειλήθηκε από κανέναν καθ’όλη τη διάρκεια του Γκραν Πρι.

Ο Μαξ Φερστάπεν με τη μοναδική Red Bull που τερμάτισε, πήρε την πέμπτη θέση, ακολουθούμενος από τους δύο πιλότους της Force India, Σέρχιο Πέρες και Εστεμπάν Οκόν. Τη βαθμολογούμενη δεκάδα έκλεισαν οι Νίκο Χoύλκενμπεργκ με Renault, Φελίπε Μάσα με Williams και Κάρλος Σάινθ με Toro Rosso.

Το επόμενο ραντεβού των 20 μονομάχων του πρωταθλήματος είναι προγραμματισμένο για τις 14 Μαίου, οπότε και θα διεξαχθεί το Γκραν Πρι της Ισπανίας στην πίστα του Μονμελό.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ