Μαξ Φερστάπεν: Γεννημένος για να τρέχει

Έχοντας πατέρα και μητέρα που ασχολούνται με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, ίσως δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι και ο Μαξ Φερστάπεν έτρεξε τελικά σε αγώνες αυτοκινήτου.

Ο «ιπτάμενος Ολλανδός» όπως τον αποκαλούν οι οπαδοί του, γεννήθηκε στο Χάσελτ του Βελγίου το 1997. Οδήγησε για πρώτη φορά ηλεκτροκίνητο καρτ σε ηλικία 2,5 ετών, όταν και γνώρισε από κοντά το είδωλό του, Μίκαελ Σουμάχερ.

Σε ηλικία 17 ετών και 166 ημερών, είχε ήδη μπει στον μαγικό κόσμο της Φόρμουλα 1 με την ομάδα της Toro Rosso, σπάζοντας το ρεκόρ του νεότερου οδηγού που εκκίνησε ποτέ σε αγώνα Παγκοσμίου Πρωταθλήματος. Ένα χρόνο αργότερα, είχε ήδη μεταπηδήσει στην κορυφαία ομάδα της Red Bull, κατορθώνοντας ένα άλλο σημαντικό επίτευγμα: να κερδίσει τον πρώτο του αγώνα, στην παρθενική του συμμετοχή με τη νέα του ομάδα.

Φυσικά, δεν ήταν όλα πάντα ρόδινα. Από τις πρώτες του κιόλας εμφανίσεις στη Φόρμουλα 1 δέχτηκε πολλές κριτικές για τον τρόπο οδήγησής του: «Απρόσεκτος, επιθετικός, ριψοκίνδυνος», ήταν κάποια από τα επίθετα που του απέδωσαν. Το 2018 μάλιστα, μετά από ένα σερί λαθών, τον ρώτησαν μήπως είχε έρθει η ώρα να αλλάξει τον τρόπο που οδηγά.

Αντίθετα όμως με ό,τι μπορεί να βγάζει προς τα έξω το απερίσκεπτο προφίλ του, ο νεαρός Ολλανδός άκουσε τις κριτικές, έβαλε το κεφάλι κάτω και προσπάθησε να μάθει από τα λάθη του, για να γίνει καλύτερος οδηγός.

Η φετινή αντιπαλότητα με τον Λιούις Χάμιλτον, θα μείνει στην ιστορία. Παρά τα όσα διακυβεύονταν, ο Φερστάπεν δεν έσπασε υπό πίεση. Και στο τέλος, αφού επέδειξε αξιοσημείωτο σθένος, ψυχραιμία και πίστη στον εαυτό του και στην ομάδα, έφτασε στη στιγμή που πάντα ονειρευόταν…

Πηγή: ΕΡΤ1

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ