GP Βρετανίας: Στον Χάμιλτον η 1η θέση για το Sprint Qualifying του Σαββάτου

O Λιούις Χάμιλτον πέτυχε τον ταχύτερο χρόνο των κατατακτήριων δοκιμών του βρετανικού Γκραν Πρι εξασφαλίζοντας έτσι ότι θα ξεκινήσει από την 1η θέση για το παρθενικό Sprint Qualifying του Σαββάτου, μπροστά από τον Μαξ Φερστάπεν.

Αρχικά, αυτή που έριξε τα πρώτα «προειδοποιητικά πυρά», ήταν η Red Bull με τον Φερστάπεν να πετυχαίνει τον ταχύτερο χρόνο του Q1, 35 χιλιοστά μπροστά από τον Χάμιλτον. Ο Βρετανός της Mercedes όμως απάντησε στο Q2 περνώντας τρία δέκατα σχεδόν μπροστά από τον αντίπαλό του.

Στο Q3, ο Χάμιλτον τέθηκε προσωρινά επικεφαλής με την πρώτη του προσπάθεια. Στην 2η του προσπάθεια κατόρθωσε να κινηθεί ακόμη ταχύτερα, στην τελευταία όμως στροφή της πίστας γλίστρησε, μην μπορώντας να βελτιώσει τον χρόνο του. Ο Φερστάπεν που ακολουθούσε δεν μπόρεσε ωστόσο να εκμεταλλευτεί το λάθος του Χάμιλτον, χάνοντας την 1η θέση για 75 χιλιοστά του δευτερολέπτου, προς τέρψη των δεκάδων χιλιάδων Βρετανών που πλημμύρισαν την πίστα.

Τρίτος ήταν ο Βάλτερι Μπότας δείχνοντας πως οι αναβαθμίσεις που έφερε η Mercedes για τον συγκεκριμένο αγώνα απέδωσαν τα αναμενόμενα.

Τέταρτος ήταν ο εντυπωσιακός για άλλη μια φορά Σαρλ Λεκλέρ, ο οποίος κατέταξε την Ferrari του μπροστά από τη Red Bull του Σέρχιο Πέρες.

Στην 6η και 7η θέση ακολούθησαν οι δύο McLaren των Λάντο Νόρις και Ντάνιελ Ρικάρντο.

GP Βρετανίας: Στον Χάμιλτον η 1η θέση για το Sprint Qualifying του Σαββάτου
EPA/ANDY RAIN

Και αν ο Λεκλέρ εντυπωσίασε με την επίδοσή του, τι να πει κανείς για τον Τζορτ Ράσελ που έφερε την προτελευταία στο πρωτάθλημα Williams μπροστά από τη Ferrari του Κάρλος Σάινθ και την Aston Martin του Σεμπάστιαν Φέτελ.

Στις «αρνητικές» επιδόσεις της ημέρας η έξοδος από το Q2 του Πιέρ Γκασλί με την Alpha Tauri και των δύο οδηγών της Alpine Φερνάντο Αλόνσο και Εστεμπάν Οκόν.

Το Sprint Qualifying θα μεταδοθεί το Σάββατο στις 18:30 από την ΕΡΤ2.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ