GP Βρετανίας: Ο Χάμιλτον ξεπερνά ποινή των 10” για σύγκρουση με τον Φερστάπεν για να κερδίσει και να μειώσει στους 8 βαθμούς

O Λιούις Χάμιλτον ξεπέρασε την ποινή των δέκα δευτερολέπτων που δέχθηκε για την σύγκρουση με τον Μαξ Φερστάπεν στον πρώτο γύρο, για να προσπεράσει τον Σαρλ Λεκλέρ δύο γύρους πριν το τέλος και να πετύχει μια σπουδαία νίκη μέσα στην πατρίδα του.

Σε μια επανάληψη του Sprint του Σαββάτου, οι οδηγοί των Mercedes και Red Bull πάλεψαν σώμα με σώμα μετά το σβήσιμο των κόκκινων φώτων. Όταν έφτασαν στην ταχύτατη στροφή 9 της πίστας, ο Χάμιλτον προσπάθησε να περάσει τον Φερστάπεν από την εσωτερική. Όπως όμως έκριναν οι αγωνοδίκες δεν άφησε αρκετό χώρο για τον αντίπαλό του, τον οποίο χτύπησε και έστειλε με δύναμη στις μπαριέρες.

Ο αγώνας διακόπηκε και ο μεν Φερστάπεν, ευτυχώς, δεν έπαθε τίποτα αλλά μεταφέρθηκε προληπτικά στο νοσοκομείο, ο δε Χάμιλτον δέχθηκε ποινή δέκα δευτερολέπτων την οποία εκτέλεσε κατά την διάρκεια του πιτ στοπ του.

GP Βρετανίας: Ο Χάμιλτον ξεπερνά ποινή των 10” για σύγκρουση με τον Φερστάπεν για να κερδίσει και να μειώσει στους 8 βαθμούς
EPA/Lars Baron / POOL

Στην επανεκκίνηση, ο Λεκλέρ, που εκμεταλλευόμενος τη σύγκρουση των δύο πρωτοπόρων είχε τεθεί επικεφαλής, έστριψε μπροστά από τον Χάμιλτον, κρατώντας με μαεστρία την 1η θέση για 50 από τους 52 γύρους του αγώνα. Τελικά όμως, δεν μπόρεσε να αντέξει στην πίεση του Χάμιλτον, ο οποίος κάλυπτε τη διαφορά με καταιγιστικό ρυθμό και στην ίδια στροφή που είχε τη σύγκρουση με τον Φερστάπεν, πέρασε τελικά τον Μονεγάσκο, για να πετύχει την 8η νίκη του στο Σίλβερστον και να μειώσει τη διαφορά του από τον Φερστάπεν από τους 33 στους 8 βαθμούς.

Προς απογοήτευση των εκατομμυρίων οπαδών τους, Λεκλέρ και Ferrari δεν μπόρεσαν να κερδίσουν στην ίδια πίστα που η Scuderia είχε πετύχει την πρώτη της νίκη σε Γκραν Πρι πριν από 70 χρόνια, αρκούμενοι στη 2η θέση.

Τρίτος τερμάτισε ο Βάλτερι Μπότας, μπροστά από τις δύο McLaren των Λάντο Νόρις και Ντάνιελ Ρικιάρντο και τη 2η Ferrari του Κάρλος Σάινθ.

Επόμενο ραντεβού, την Κυριακή 1η Αυγούστου για το Γκραν Πρι της Ουγγαρίας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ