GP Βελγίου: Ο Φερστάπεν στερεί στο νήμα την pole position από τον Ράσελ!

Με έναν εντυπωσιακό γύρο στην τελευταία του προσπάθεια και υπό ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες, ο Μαξ Φερστάπεν πέτυχε τον ταχύτερο χρόνο των κατατακτήριων δοκιμών του βελγικού Γκραν Πρι, στερώντας την pole position από τον εκπληκτικό Τζορτζ Ράσελ πάνω στο νήμα!

Σε μια πίστα που στέγνωνε μετά από έντονη βροχή, ο Ράσελ έδειχνε ότι πήγαινε για το θαύμα με την 8η στην κατάταξη Williams, κρατώντας στα χέρια του την pole για μισό περίπου λεπτό. Οι μονομάχοι του τίτλου όμως Χάμιλτον και Φερστάπεν, δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη. Και μπορεί ο μεν Χάμιλτον, που ήταν ταχύτερος όλων στο δεύτερο κομμάτι της πίστας, να μην κατάφερε να περάσει τον Ράσελ για 13 μόλις χιλιοστά, ο Φερστάπεν όμως με μια χειρουργικής ακρίβειας οδήγηση πήρε τελικά την pole για τρία δέκατα από τον 23χρονο Βρετανό, προς τέρψη των χιλιάδων οπαδών του που είχαν κατακλύσει την πίστα.

GP Βελγίου: Ο Φερστάπεν στερεί στο νήμα την pole position από τον Ράσελ!

Έτσι ο πρωτοπόρος του πρωταθλήματος θα εκκινήσει από την 3η θέση, έχοντας στο πλάι του τον Ντάνιελ Ρικιάρντο που πραγματοποίησε την καλύτερή του εμφάνιση με τη McLaren φέτος. Πέμπτος, ήταν ο Σεμπάστιαν Φέτελ με την Aston Martin, ακολουθούμενος από τον Πιέρ Γκασλί με Alpha Tauri.

Οι κατατακτήριες δοκιμές σημαδεύτηκαν από το τρομακτικό ατύχημα του Λάντο Νόρις στην περιβόητη Eau Rouge. Με την ένταση της βροχής να αυξάνεται στην αρχή του Q3, ο Βρετανός της McLaren ήταν ο πρώτος που βγήκε στην πίστα, με τον Φέτελ που ακολουθούσε να προειδοποιεί πως η περίοδος θα έπρεπε να διακοπεί λόγω επικινδυνότητας. Δευτερόλεπτα αργότερα, ο Νόρις έχανε τον έλεγχο του αυτοκινήτου του, χτυπώντας με δύναμη στις μπαριέρες, στριφογυρίζοντας 4 φορές και σταματώντας στην άκρη του δρόμου, με τη McLaren διαλυμένη. Η περίοδος διακόπηκε για περισσότερη από μισή ώρα, ενώ ο Νόρις μεταφέρθηκε σώος σε τοπικό νοσοκομείο για μια «προληπτική», όπως δήλωσε η ομάδα του, ακτινογραφία στον αγκώνα.

Το Γκραν Πρι του Βελγίου θα μεταδοθεί ζωντανά την Κυριακή στις 4 το απόγευμα από την ΕΡΤ2.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ