GP Βελγίου: Ο Φερστάπεν νικητής του μικρότερου αγώνα στην ιστορία της F1 – Πρώτο βάθρο για τον Ράσελ

Οι Μαξ Φερστάπεν, Τζορτζ Ράσελ και Λιούις Χάμιλτον ήταν οι 3 νικητές του μικρότερου στην ιστορία αγώνα της Φόρμουλα 1. Ενός αγώνα που ουσιαστικά δεν έγινε ποτέ.

Αρχικά, λόγω καταρρακτώδους βροχής που δημιουργούσε προβλήματα ορατότητας για τους οδηγούς, η προγραμματισμένη για τις 4 το απόγευμα ώρα Ελλάδας, εκκίνηση του βελγικού Γκραν Πρι, αναβλήθηκε 4 φορές, με τα αυτοκίνητα να επιστρέφουν τελικά στα πιτ υπό καθεστώς κόκκινης σημαίας. Τρεις ώρες και 17 λεπτά αργότερα και με τη βροχή να πέφτει συνέχεια, η διεύθυνση αγώνα αποφάσισε να κάνει μια δεύτερη προσπάθεια εκκίνησης με τα 20 μονοθέσια να ακολουθούν για 3 γύρους πίσω από το αυτοκίνητο ασφαλείας. Οι συνθήκες όμως και πάλι δεν ήταν ικανοποιητικές για την τέλεση αγώνα, με αποτέλεσμα να ξαναβγεί η κόκκινη σημαία και να δοθεί πια οριστικό τέλος.

Σύμφωνα με τους κανονισμούς της Φόρμουλα 1 από τη στιγμή που συμπληρώθηκαν τουλάχιστον 3 γύροι και λιγότερο από το 75% της απόστασης, οι οδηγοί κατετάγησαν με τη σειρά που είχαν πίσω από το αυτοκίνητο ασφαλείας, παίρνοντας τους μισούς βαθμούς.

Ο Φερστάπεν δηλαδή πήρε 12,5 βαθμούς, ο Ράσελ, που με αυτόν τον τρόπο ανέβηκε για πρώτη φορά σε βάθρο, πήρε 9 και ο Χάμιλτον 7,5. Έτσι ο Ολλανδός μείωσε τη διαφορά του από τον Χάμιλτον στο πρωτάθλημα στους 3 βαθμούς.

Επόμενο ραντεβού στις 5 Σεπτεμβρίου για το Γκραν Πρι της Ολλανδίας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ