GP Στυρίας: Ο Φερστάπεν παίρνει την pole μπροστά από το δίδυμο της Mercedes

Ο Μαξ Φερστάπεν απέκρουσε τις επιθέσεις και των δύο οδηγών της Mercedes για να πετύχει τον ταχύτερο χρόνο των κατατακτήριων δοκιμών του Γκραν Πρι της Στυρίας.

Μάλιστα, και οι δύο προσπάθειες του Ολλανδού οδηγού της Red Bull ήταν ικανές για να του χαρίσουν την pole position. Αντιθέτως, καμία από τις τρεις προσπάθειες που έκανε ο Λιούις Χάμιλτον δεν ήταν αρκετή για να του δώσει την πρωτιά. Όπως δεν ήταν αρκετές και οι δύο προσπάθειες του Βάλτερι Μπότας που μπόρεσε να φτάσει μέχρι τη 2η θέση, 196 χιλιοστά του δευτερολέπτου μακριά από τον Φερστάπεν. Ο Φινλανδός οδηγός της Mercedes όμως θα αναγκαστεί να εκκινήσει 5ος καθώς έχει δεχτεί ποινή 3 θέσεων για επικίνδυνη οδήγηση στα πιτ, από τις Ελεύθερες Δοκιμές της Παρασκευής.

Αυτό σημαίνει ότι ο Χάμιλτον θα έχει την ευκαιρία να ξεκινήσει από την πρώτη σειρά της εκκίνησης, πλάι στον Φερστάπεν, δημιουργώντας έτσι τις προϋποθέσεις για μια συναρπαστική κόντρα μετά το σβήσιμο των 5 κόκκινων φώτων.

Πολύ καλή επίδοση για άλλη μια φορά από τον Λάντο Νόρις που κατετάγη 4ος με τη McLaren αλλά θα εκκινήσει 3ος μετά την ποινή του Μπότας, μία θέση μπροστά από τον Σέρχιο Πέρες με τη δεύτερη Red Bull.

GP Στυρίας: Ο Φερστάπεν παίρνει την pole μπροστά από το δίδυμο της Mercedes
EPA/CHRISTIAN BRUNA

Στην 6η θέση βρέθηκε ένας εντυπωσιακός και πάλι, Πιέρ Γκασλί, που έφερε την Alpha Tauri μπροστά από την Ferrari του Σαρλ Λεκλέρ. Ο συναθλητής του Γκασλί στην Alpha Tauri, Γιούκι Τσουνόντα που αρχικά πέτυχε τον 8ο χρόνο, θα εκκινήσει 11ος καθώς δέχτηκε ποινή τριών θέσεων επειδή κρίθηκε από τους αγωνοδίκες ότι εμπόδισε τον Μπότας σε έναν από τους γρήγορους γύρους του.

Την πρώτη δεκάδα έκλεισαν οι Φερνάντο Αλόνσο με Alpine και Λανς Στρολ με Aston Martin.

Το Γκραν Πρι της Στυρίας θα μεταδοθεί ζωντανά την Κυριακή στις 4 το απόγευμα από την ΕΡΤ2.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ