GP Σαουδικής Αραβίας: Ο Χάμιλτον κερδίζει τον Φερστάπεν για να στείλει την υπόθεση τίτλος στο Άμπου Ντάμπι

Ο Λιούις Χάμιλτον κέρδισε ένα αμφιλεγόμενο Γκραν Πρι Σαουδικής Αραβίας μπροστά από τον Μαξ Φερστάπεν και τον Βάλτερι Μπότας σε έναν αγώνα που διακόπηκε και επανεκκίνησε δύο φορές. Το αποτέλεσμα συνεπάγεται ότι Χάμιλτον και Φερστάπεν πηγαίνουν ισόβαθμοι στον τελευταίο αγώνα που θα γίνει στο Άμπου Ντάμπι την επόμενη εβδομάδα.

Στην πρώτη εκκίνηση, ο Χάμιλτον προηγήθηκε του Μπότας και του Φερστάπεν αλλά το ατύχημα του Μικ Σουμάχερ στον 10ο γύρο, έβγαλε αρχικά το αυτοκίνητο ασφαλείας και στη συνέχεια έφερε τις κόκκινες σημαίες. Στην δεύτερη εκκίνηση, ο Χάμιλτον έφυγε καλά, αλλά ο Φερστάπεν κατόρθωσε να περάσει μπροστά του κόβοντας το πρώτο σικέιν. Την αναταραχή εκμεταλλεύτηκε ο Οκόν περνώντας στη 2η θέση και ρίχνοντας τον Χάμιλτον στην 3η. Λίγο πίσω από τους πρωτοπόρους όμως, τα ατυχήματα των Πέρες και Μαζέπιν έφεραν για 2η φορά το αυτοκίνητο ασφαλείας.

Ύστερα από μια κακοφωνία διαπραγματεύσεων ανάμεσα στην FIA, την Red Bull και την Mercedes κατά τη διάρκεια των οποίων παζαρεύτηκε στην κυριολεξία η σειρά εκκίνησης, ο Φερστάπεν έκανε μια τρομερή εκκίνηση και βούτηξε στα φρένα της 1η στροφής για να περάσει τον Χάμιλτον.

Τρεις περιόδους εικονικού αυτοκινήτου ασφαλείας μετά, ο Χάμιλτον επιχείρησε να προσπεράσει τον Φερστάπεν στον 36ο γύρο από την εξωτερική της 1ης στροφής, ωστόσο ο Ολλανδός της Red Bull άργησε απελπιστικά το φρενάρισμά του βγαίνοντας μαζί με τον Χάμιλτον εκτός πίστας και διατηρώντας την πρωτοπορία. Στον 37ο γύρο ο Φερστάπεν διατάχθηκε να ξαναδώσει πίσω την 1η θέση και σε ένα πολύ μπερδεμένο περιστατικό επιβράδυνε απότομα πιάνοντας εξαπίνης τον Χάμιλτον, ο οποίος έπεσε πάνω του, προκαλώντας ζημιά στην μπροστινή του πτέρυγα. Στον 42ο γύρο o Φερστάπεν άφησε τελικά τον Χάμιλτον να περάσει μετά την στροφή 26, στην είσοδο όμως της τελευταίας στροφής 27 του ξαναπήρε τη θέση. Μετά από εκείνο το σημείο, οι αγωνοδίκες έκριναν ότι στη φάση του 36ου γύρου ο Φερστάπεν κέρδισε πλεονέκτημα βγαίνοντας εκτός πίστας και αποφάσισαν να τον τιμωρήσουν με ποινή 5 δευτερολέπτων.

GP Σαουδικής Αραβίας: Ο Χάμιλτον κερδίζει τον Φερστάπεν για να στείλει την υπόθεση τίτλος στο Άμπου Ντάμπι
EPA/ANDREJ ISAKOVIC / POOL

Στον 43o γύρο ο Χάμιλτον επιχείρησε το προσπέρασμα στον Φερστάπεν ωθώντας τον εκτός πίστας, κίνηση για την οποία έλαβε προειδοποίηση. Από εκεί κι έπειτα, ο Βρετανός έβαλε το κεφάλι κάτω και μετά από επαναλαμβανόμενους ταχύτερους γύρους έφτασε στην 103η νίκη στην καριέρα του.

Ο Οκόν που επωφελήθηκε από τις κόκκινες σημαίες για να βρεθεί στην 3η θέση, έχασε μια θέση στο βάθρο για ένα δέκατο από τον Μπότας, πάνω στη γραμμή του τερματισμού.

Ραντεβού την επόμενη Κυριακή 12 Δεκεμβρίου για το φινάλε του πιο επεισοδιακού πρωταθλήματος των τελευταίων ετών.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ