GP Ρωσίας: “Κατοστάρησε” ο Χάμιλτον – Καρδιοχτύπησε ο Νόρις

Στο ορόσημο των 100 νικών έφτασε ο Λιούις Χάμιλτον στο Γκραν Πρι της Ρωσίας ύστερα από έναν ακόμα ιδιαίτερα συναρπαστικό αγώνα που η βροχή στους τελευταίους γύρους έφερε τα πάνω κάτω. Ο Βρετανός παγκόσμιος πρωταθλητής αν και δεν εκκίνησε καλά, εκμεταλλευόμενος τη σωστή τακτική της Mercedes κατάφερε με δύο πιτ στοπ την κατάλληλη στιγμή να υπερκεράσει τα εμπόδια των Ντάνιελ Ρικιάρντο και Λάντο Νόρις της McLaren φτάνοντας πρώτος στην καρό σημαία τερματισμού.

Ο Μαξ Φερστάπεν αν και ξεκίνησε την προσπάθειά του από την τελευταία θέση κατάφερε να μειώσει στο ελάχιστο τη βαθμολογική ζημιά κατακτώντας το 2ο σκαλί του βάθρου των νικητών πίσω από το κόκπιτ της Red Bull Honda. Ο Ολλανδός πιλότος αν και πραγματοποίησε γρήγορα το πρώτο του πιτ στοπ, με αποτέλεσμα να κολλήσει στην 7η θέση, μπήκε για αλλαγή σε ενδιάμεσα ελαστικά την κατάλληλη ώρα με αποτέλεσμα να βρεθεί πίσω από τον μεγάλο του αντίπαλο στο πρωτάθλημα.

GP Ρωσίας: “Κατοστάρησε” ο Χάμιλτον – Καρδιοχτύπησε ο Νόρις
EPA/Yuri Kochetkov / POOL

Ο Κάρλος Σάινθ της Ferrari, ολοκλήρωσε το πόντιουμ των νικητών κατακτώντας το τρίτο του βάθρο για τους κόκκινους του Μαρανέλο. Ο Ισπανός πιλότος, αν και στην αρχή του αγώνα είχε τεθεί επικεφαλής για αρκετούς γύρους, αντιμετώπισε προβλήματα με την φθορά των ελαστικών του που τον έθεσαν εκτός διεκδίκησης της νίκης.

Ο Λάντο Νόρις έχασε την ευκαιρία να πετύχει την 1η νίκη της καριέρας του στη Φόρμουλα 1 καθώς μέχρι να αρχίσει να πέφτει η βροχή προηγούνταν του Χάμιλτον με μια διαφορά 1 περίπου δευτερολέπτου. Με τη βροχή όμως να δυναμώνει πήρε το ρίσκο να μείνει στην πίστα με τα σλικ ελαστικά την ώρα που ο Χάμιλτον και οι περισσότεροι αντίπαλοί του έμπαιναν στα πιτ για να αλλάξουν σε ενδιάμεσα. Το ρίσκο δεν τού βγήκε με αποτέλεσμα ο Χάμιλτον να εκμηδενίσει τη διαφορά των 25+ δευτερολέπτων που δημιουργήθηκε λόγω του πιτ στοπ του, σε 1 γύρο! Δύο γύρους μάλιστα πριν από το τέλος, όλα πήγαν να τελειώσουν για τον Νόρις καθώς έκανε τετ α κε μπροστά από τον Χάμιλτον και από τύχη δεν χτύπησε στις μπαριέρες. Τελικά τερμάτισε 7ος.

Οι Ντάνιελ Ρικιάρντο, Βάλτερι Μπότας, Φερνάντο Αλόνσο, Κίμι Ράικονεν, Σέρχιο Πέρες και Τζόρτζ Ράσελ συμπλήρωσαν την βαθμολογούμενη δεκάδα.

Το επόμενο ραντεβού των μονομάχων της Φόρμουλα 1 είναι προγραμματισμένο για τις 10 Οκτωβρίου, οπότε και θα πραγματοποιηθεί ο 16ος γύρος του πρωταθλήματος στην Τουρκία.

Η βαθμολογία του πρωταθλήματος οδηγών

1 Lewis Hamilton 246.5
2 Max Verstappen 244.5
3 Valtteri Bottas FIN MERCEDES 151
4 Lando Norris GBR MCLAREN MERCEDES 139
5 Sergio Perez MEX RED BULL RACING HONDA 120
6 Carlos Sainz 112.5
7 Charles Leclerc 104
8 Daniel Ricciardo 95
9 Pierre Gasly 66
10 Fernando Alonso 58
11 Esteban Ocon 45
12 Sebastian Vettel 35
13 Lance Stroll 24
14 Yuki Tsunoda18
15 George Russell 16
16 Nicholas Latifi 7
17 Kimi Räikkönen 6
18 Antonio Giovinazzi 1
19 Mick Schumacher 0
20 Robert Kubica 0
21 Nikita Mazepin 0

Η βαθμολογία του πρωταθλήματος κατασκευαστών

1 MERCEDES 397.5
2 RED BULL RACING HONDA 364.5
3 MCLAREN MERCEDES 234
4 FERRARI 216.5
5 ALPINE RENAULT 103
6 ALPHATAURI HONDA 84
7 ASTON MARTIN MERCEDES 59
8 WILLIAMS MERCEDES 23
9 ALFA ROMEO RACING FERRARI 7
10 HAAS FERRARI 0

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ