GP πόλης Μεξικού: Νίκη για τον Φερστάπεν και αύξηση της διαφοράς στο πρωτάθλημα – 3ος ο Πέρες

O Μαξ Φερστάπεν διεύρυνε την διαφορά του στο πρωτάθλημα κερδίζοντας με άνεση το Γκραν Πρι της πόλης του Μεξικού, μπροστά από τους Λιούις Χάμιλτον και Σέρχιο Πέρες.

Όλες οι ελπίδες της Mercedes για ένα καλό αποτέλεσμα, τελείωσαν λίγα μέτρα μετά την εκκίνηση, όταν ο Φερστάπεν προσπέρασε στα φρένα τον κάτοχο της pole position Βάλτερι Μπότας, ο οποίος στη συνέχεια χτυπήθηκε από τον Ντάνιελ Ρικιάρντο και έκανε τετ α κε πέφτοντας στην προτελευταία θέση. Από εκείνο το σημείο κι έπειτα o Φερστάπεν τέθηκε επικεφαλής του αγώνα ελέγχοντας απλά τον ρυθμό του από τον δεύτερο Χάμιλτον, ο οποίος ό,τι κι αν έκανε δεν μπορούσε με τίποτα να μειώσει τη διαφορά. Εκτός των άλλων, το ατύχημα του Μπότας στέρησε από τη Mercedes και πολύτιμους βαθμούς στη μάχη του πρωταθλήματος κατασκευαστών. Είναι ενδεικτικό ότι χάρη και στην 3η θέση του Σέρχιο Πέρες, η Red Bull βρέθηκε μέσα σε έναν αγώνα από τους 36 στον 1 βαθμό πίσω από την πρωταθλήτρια Mercedes.

Ο Πέρες από την πλευρά του, έδωσε όλη την καρδιά του, όπως δήλωσε για να περάσει τον Χάμιλτον, στο τέλος όμως δεν τα κατάφερε. Ακόμη κι έτσι όμως, έγινε ο πρώτος Μεξικανός που ανεβαίνει στο βάθρο σε αγώνα της πατρίδας του.

GP πόλης Μεξικού: Νίκη για τον Φερστάπεν και αύξηση της διαφοράς στο πρωτάθλημα – 3ος ο Πέρες
EPA/Jose Mendez

Οι συναρπαστικές μονομαχίες ανάμεσα σε Χάμιλτον και Πέρες άφησαν στη σκιά την εξαιρετική επίδοση του Πιέρ Γκασλί, ο οποίος έφερε την 6η στο πρωτάθλημα κατασκευαστών Alpha Tauri στην 4η θέση, μπροστά από τις δύο Ferrari των Σαρλ Λεκλέρ και Κάρλος Σάινθ. Πολύ καλές και οι επιδόσεις των Σεμπάστιαν Φέτελ με Aston Martin και Κίμι Ράικονεν με Alfa Romeo που τερμάτισαν στην 7η και 8η θέση αντίστοιχα.

Τη δεκάδα έκλεισαν η Alpine του Φερνάντο Αλόνσο και η McLaren του Λάντο Νόρις.

Επόμενο ραντεβού την Κυριακή 14 Νοεμβρίου για το Γκραν Πρι της πόλης του Σάο Πάολο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ