GP Ουγγαρίας: O Χάμιλτον ηγείται του 1-2 της Mercedes, 3oς ο Φερστάπεν

Την πρώτη του pole position από τον Μάιο, κατέκτησε ο Λιούις Χάμιλτον στις κατατακτήριες δοκιμές του Ουγγρικού Γκραν Πρι. Χάρη και στην 2η θέση του Βάλτερι Μπότας, η Mercedes κλείδωσε την πρώτη σειρά της εκκίνησης σε μια πίστα ιδιαίτερα γνωστή για τα δύσκολα προσπεράσματα, αποκτώντας έτσι πλεονέκτημα για τον αγώνα της Κυριακής. Η Red Bull δεν είχε την ταχύτητα για να απειλήσει τη γερμανική ομάδα, αρκούμενη στην 3η θέση με τον Μαξ Φερστάπεν και στην 4η με τον Σέρχιο Πέρες.

Ο Χάμιλτον είχε κάνει ό,τι χρειαζόταν για την pole από την πρώτη του προσπάθεια. Στη δεύτερη ωστόσο, βγήκε από τα πιτ την τελευταία στιγμή και, κοιτώντας συνεχώς στους καθρέφτες του τον Φερστάπεν, κινήθηκε με τόσο αργό ρυθμό που ο Ολλανδός της Red Bull ίσα που πρόλαβε να περάσει την γραμμή του τερματισμού πριν λήξει ο χρόνος. Κάτι που όμως δεν μπόρεσε να κάνει ο Πέρες με τη 2η Red Bull, με τον Μεξικανό να χτυπά αγανακτισμένος το τιμόνι του και την ομάδα του, δια στόματος του επικεφαλής της Κρίστιαν Χόρνερ, να δηλώνει ότι δεν κρατά κακία για την αμφιλεγόμενη, αλλά όχι αντίθετη με τους κανόνες, μέθοδο του Χάμιλτον.

Λίγο αργότερα, στη ζωντανή συνέντευξη, μερίδα οπαδών γιουχάισε τον Χάμιλτον, με τον Βρετανό επτάκις πρωταθλητή να απαντά ότι «αν μη τι άλλο οι αποδοκιμασίες είναι το καύσιμό μου, επομένως δεν με νοιάζει».

GP Ουγγαρίας: O Χάμιλτον ηγείται του 1-2 της Mercedes, 3oς ο Φερστάπεν
EPA/Szilard Koszticsak HUNGARY OUT

Ο Πιερ Γκασλί, πέτυχε έναν εντυπωσιακό 5ο χρόνο, 11 θέσεις μπροστά από τον συναθλητή του στην Alpha Tauri, Γιούκι Τσουνόντα, μπροστά ακόμη και από τον 3ο στη βαθμολογία Λάντο Νόρις με McLaren.

Ο Σαρλ Λεκλέρ ηγείται της προσπάθειας της Ferrari από την 7η θέση, καθώς ο ομόσταυλός του στη Scuderia Κάρλος Σάινθ, βγήκε εκτός πίστας στο Q2 τραυματίζοντας σοβαρά το αυτοκίνητό του.

Τη δεκάδα έκλεισαν οι δύο Alpine των Εστεμπάν Οκόν και Φερνάντο Αλόνσο και η Aston Martin του Σεμπάστιαν Φέτελ.

Χωρίς αμφιβολία, αναμένεται ένας συναρπαστικός αγώνας την Κυριακή.

Το Γκραν Πρι της Ουγγαρίας θα μεταδοθεί ζωντανά στις 4 το απόγευμα από την ΕΡΤ2.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ