GP Ολλανδίας: Ο Φερστάπεν κερδίζει στον αγώνα της πατρίδας του και περνά 1ος στο πρωτάθλημα

Ο Μαξ Φερστάπεν πέρασε ξανά στην πρωτοπορία του πρωταθλήματος κερδίζοντας το Γκραν Πρι της Ολλανδίας μπροστά από τον Χάμιλτον και στέλνοντας στον 7ο ουρανό τους δεκάδες χιλιάδες οπαδούς του που είχαν πλημμυρίσει την πίστα του Ζάντφουρτ.

Σε έναν αγώνα όπου η Red Bull έδειξε ότι είχε το πάνω χέρι έναντι της Mercedes, o Φερστάπεν τέθηκε επικεφαλής από την εκκίνηση για να πετύχει με άνεση την 7η νίκη της σεζόν και να προηγηθεί με 3 βαθμούς στην κατάταξη. Η Mercedes έδειξε ότι δεν είχε την απαιτούμενη ταχύτητα για να ανησυχήσει την αυστριακή ομάδα, με τον Λιούις Χάμιλτον να αρκείται στη 2η θέση και τον έξτρα βαθμό του ταχύτερου γύρου που πέτυχε στο τελευταίο του πέρασμα πριν το πέσιμο της καρό σημαίας.

GP Ολλανδίας: Ο Φερστάπεν κερδίζει στον αγώνα της πατρίδας του και περνά 1ος στο πρωτάθλημα
EPA/VINCENT JANNINK

Ο Βάλτερι Μπότας ήρθε τρίτος, χωρίς να απειλήσει ποτέ τους δύο πρωτοπόρους αλλά και χωρίς να απειληθεί ποτέ από κανέναν. Ήταν μάλιστα ο μοναδικός που τερμάτισε στον ίδιο γύρο με τους δύο πρώτους. Όλοι οι υπόλοιποι ήταν τουλάχιστον 1 γύρο πίσω. Αρχής γενομένης από τον Πιέρ Γκασλί, που έκανε για άλλη μια φορά το θαύμα, φέρνοντας την 6η στην κατάταξη Alpha Tauri μπροστά από τη Ferrari του Λεκλέρ και την Alpine του Αλόνσο, ο οποίος πέρασε με τη σειρά του τη Ferrari του Σάινθ στον τελευταίο γύρο.

Οδηγός της μέρας ψηφίστηκε ο Σέρχιο Πέρες ο οποίος πραγματοποίησε αμέτρητα προσπεράσματα με τη Red Bull, αφού ένα λάθος του στους πρώτους γύρους τον έριξε στην προτελευταία θέση. Τελικά τερμάτισε 8ος.

Τη δεκάδα συμπλήρωσαν η δεύτερη Alpine του Εστεμπάν Οκόν και η McLaren του Λάντο Νόρις.

Επόμενο ραντεβού, την Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου στο ναό της ταχύτητας, τη Μόντσα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ