GP Μπαχρέιν: Ο Φερστάπεν κατακτά την 1η pole της χρονιάς μπροστά από τους 2 οδηγούς της Mercedes

Επιτέλους, η Φόρμουλα 1 έχει τη μάχη για τις πρώτες θέσεις που όλοι περίμεναν: Ο Μαξ Φερστάπεν πήρε στο νήμα την pole position από τον Λιούις Χάμιλτον στις πρώτες κατατακτήριες δοκιμές της χρονιάς στο Μπαχρέιν. Έτσι η Red Bull-Honda έβαλε τέλος σε ένα σερί 7 ετών στο οποίο η Mercedes έπαιρνε την pole position στο εναρκτήριο Γκραν Πρι κάθε σεζόν.

Δύο δέκατα πίσω από τον Χάμιλτον ήταν ο Βάλτερι Μπότας με τη δεύτερη Mercedes, έχοντας στο πλάι του τον Σαρλ Λεκλέρ, ο οποίος σε έναν από τους καλύτερους γύρους της καριέρας του, έφερε την αναγεννημένη Ferrari στην 4η θέση.

Η πιο εντυπωσιακή όμως επίδοση των δοκιμών θα λέγαμε ότι ήρθε από τον Πιέρ Γκασλί που κατετάγη 5ος με την Alpha Tauri, μια θέση μπροστά από τον Ντάνιελ Ρικάρντο, ο οποίος κέρδισε τον ομόσταυλό του στη McLaren, Λάντο Νόρις, στο ντεμπούτο του για την βρετανική ομάδα.

GP Μπαχρέιν: Ο Φερστάπεν κατακτά την 1η pole της χρονιάς μπροστά από τους 2 οδηγούς της MercedesΑντιθέτως, ο Κάρλος Σάινθ έχασε την πρώτη του ενδοοικογενειακή μάχη με τον Σαρλ Λεκλέρ στη Ferrari, πετυχαίνοντας τον 8ο χρόνο των δοκιμών.

Τέλος, στα 39 του, και μετά από μια απουσία δύο ετών από τη Φόρμουλα 1, ο γερόλυκος Φερνάντο Αλόνσο έφερε την Alpine-Renault στην 9η θέση, μπροστά από τον κατά 17 χρόνια νεότερό του Λανς Στρολ με Aston Martin.

Το Γκραν Πρι του Μπαχρέιν θα μεταδοθεί ζωντανά την Κυριακή στις 6 το απόγευμα από την ΕΡΤ2.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ