GP Μονακό: Ο Λεκλέρ στην pole – Σύγκρουση Πέρες-Σάινθ φέρνει πρόωρο τέλος στις κατατακτήριες

Μετά από μια επιβλητική εμφάνιση στους δρόμους της γενέτειρας πόλης του, ο Σαρλ Λεκλέρ κατέκτησε την pole position του Γκραν Πρι του Μονακό, μπροστά από τον ομόσταυλό του Κάρλος Σάινθ, σε μια περίοδο δοκιμών που όπως και το 2021, διακόπηκε δευτερόλεπτα πριν από το τέλος, λόγω ατυχήματος.

Αυτήν τη φορά, στις μπαριέρες δεν χτύπησε ο ίδιος ο Λεκλέρ, αλλά ο Σέρχιο Πέρες, ο μοναδικός από τους οδηγούς της Red Bull που είχε δείξει ότι μπορεί να αμφισβητήσει την κυριαρχία της Ferrari στο Πριγκιπάτο. Προσπαθώντας να πιάσει τον ρυθμό του Μονεγάσκου, ο Πέρες όμως το παράκανε με το γκάζι, πέφτοντας με δύναμη στις μπαριέρες και εγκαταλείποντας επί τόπου.

Ο Σάινθ που ακολουθούσε, ενημερώθηκε για το περιστατικό, ουσιαστικά μόλις έστριβε και είδε μπροστά του την ακινητοποιημένη Red Bull. Ανήμπορος να αντιδράσει, έπεσε πάνω της, κλείνοντας έτσι εντελώς τη διαδρομή και βάζοντας ένα πρόωρο τέλος στις δοκιμές, αλλά και στην τελευταία προσπάθεια του Λεκλέρ που σ’ εκείνο το σημείο έδειχνε ότι πάει για έναν ακόμη ταχύτερο γύρο από πριν. Και πάλι όμως, ο χρόνος που είχε σημειώσει από την πρώτη του κιόλας προσπάθεια, ήταν αρκετός για να του εξασφαλίσει την pole.

GP Μονακό: Ο Λεκλέρ στην pole – Σύγκρουση Πέρες-Σάινθ φέρνει πρόωρο τέλος στις κατατακτήριες
(AP Photo/Daniel Cole)

Η Red Bull αρκέστηκε έτσι στη 2η σειρά της εκκίνησης, με τον Σέρχιο Πέρες να κρατά, παρά το ατύχημά του, την 3η θέση μπροστά από τον Μαξ Φερστάπεν.

Εντυπωσιακή η εμφάνιση από τον Λάντο Νόρις που έφερε τη McLaren του μπροστά και από τις δύο Mercedes των Ράσελ και Χάμιλτον και την Alpine του Αλόνσο.

Τη βαθμολογούμενη δεκάδα συμπλήρωσαν η Aston Martin του Σεμπάστιαν Φέτελ και η δεύτερη Alpine του Εστεμπάν Οκόν.

Το Γκραν Πρι του Μονακό θα μεταδοθεί ζωντανά την Κυριακή στις 4 το απόγευμα από την ΕΡΤ2.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ