GP Ιταλίας: Νικητής του Σπριντ ο Μπότας αλλά η Pole πηγαίνει στον Φερστάπεν

Μπορεί ο Βάλτερι Μπότας να κέρδισε το Σπριντ 100 χλμ. της Μόντσα, η pole position όμως πήγε στον 2ο Μαξ Φερστάπεν, καθώς ο Φινλανδός της Mercedes θα αναγκαστεί να εκκινήσει τελευταίος λόγω ποινών που έχει δεχθεί από την Παρασκευή για σειρά αλλαγών στην κινητήρια μονάδα του.

Η ποινή του Μπότας ανέβασε όλους κατά μια θέση. Έτσι, πλάι στον Φερστάπεν στη 2η θέση, θα βρεθεί ο αρχικά 3ος Ντάνιελ Ρικιάρντο, ενώ 3ος θα εκκινήσει ο κανονικά 4ος Λάντο Νόρις και ούτω καθεξής.

Αν και φαβορί για την Pole, ο Λιούις Χάμιλτον, θα εκκινήσει τελικά τέταρτος μετά την πολύ κακή εκκίνησή του στο Σπριντ, η οποία τον έριξε από την 2η στην 5η θέση.

GP Ιταλίας: Νικητής του Σπριντ ο Μπότας αλλά η Pole πηγαίνει στον Φερστάπεν
EPA/MATTEO BAZZI

Πέρα από τον Φερστάπεν, κερδισμένες από το Σπριντ ήταν και οι δύο Ferrari με τους Λεκλέρ και Σάινθ να ανεβαίνουν από μία θέση έκαστος και έτσι να εκκινούν από την 5η και 6η θέση αντίστοιχα.

Η θέση που τερμάτισε ο Χάμιλτον στο Σπριντ συνεπάγεται ότι δεν πήρε κανέναν βαθμό, την ίδια στιγμή που ο Φερστάπεν πήρε δύο, αυξάνοντας έτσι την μεταξύ τους διαφορά στο πρωτάθλημα στους 5.

Την πρώτη δεκάδα στη σειρά εκκίνησης συμπλήρωσαν οι Αντόνιο Τζοβινάτσι (Alfa Romeo), Σέρχιο Πέρες (Red Bull Racing), Λανς Στρολ (Aston Martin) και Φερνάντο Αλόνσο (Alpine).

Το Γκραν Πρι της Ιταλίας θα μεταδοθεί ζωντανά από την ΕΡΤ2 την Κυριακή στις 4 το απόγευμα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ