GP Ιταλίας: 1-2 για τη McLaren! – O Φερστάπεν τιμωρείται με 3 θέσεις εκκίνησης για την επαφή του με τον Χάμιλτον

H McLaren είναι εδώ! Εννέα χρόνια μετά την τελευταία της επικράτηση σε αγώνα, η ιστορική βρετανική ομάδα επέστρεψε στις νίκες, όχι απλά κερδίζοντας, αλλά κάνοντας το 1-2 στο Γκραν Πρι της Ιταλίας με τους Ρικάρντο και Νόρις !

Το φετινό ιταλικό Γκραν Πρι σημαδεύτηκε από την επαφή που είχαν Χάμιλτον και Φερστάπεν στον 26ο γύρο αμέσως μετά την αλλαγή των ελαστικών τους, σε ένα περιστατικό για το οποίo ώρες μετά, οι κριτές αποφάσισαν ότι “έφταιγε κυρίως” ο Φερστάπεν, με τον Ολλανδό να τιμωρείται με 3 θέσεις ποινής για τον επόμενο αγώνα και με 2 βαθμούς στην αγωνιστική του άδεια.

Το σίγουρο είναι ότι η προστατευτική άλως, που όταν πρωτοεισήχθη το 2018 είχε δεχτεί τόσες κριτικές, έσωσε τον Χάμιλτον από πολύ βαρύ τραυματισμό, καθώς δέχτηκε το μεγαλύτερο βάρος του αυτοκινήτου του Φερστάπεν που απογειώθηκε όταν το πίσω δεξί ελαστικό της Red Bull βρήκε το πίσω αριστερό της Mercedes. Μάλιστα τμήμα του ελαστικού του Φερστάπεν χτύπησε ελαφρά το κράνος του Χάμιλτον, ευτυχώς χωρίς περαιτέρω συνέπειες.

Το περιστατικό αυτό έκλεψε λίγο από την αίγλη της νίκης της McLaren, μιας νίκης πανάξιας, καθώς ο Ρικιάρντο, αφού έστριψε πρώτος μετά την εκκίνηση, δεν απειλήθηκε σοβαρά από τον Φερστάπεν σε κανένα σημείο του αγώνα. Ο δε Χάμιλτον από την 4η θέση, παρά τις όποιες προσπάθειές του, δεν μπορούσε να περάσει την άλλη McLaren του Λάντο Νόρις, με το νεαρό Βρετανό να τερματίζει για πρώτη φορά στην καριέρα του στη Φόρμουλα 1 στη 2η θέση, ολοκληρώνοντας μια ονειρεμένη μέρα για την ομάδα του.

Το βάθρο συμπλήρωσε ο Βάλτερι Μπότας, ο οποίος πραγματοποίησε εντυπωσιακή εμφάνιση με τη Mercedes ανεβαίνοντας από την 19η θέση της εκκίνησης στην 3η, ακριβώς όπως είχε πει στην ομάδα του ότι θα έκανε μετά το Σπριντ του Σαββάτου.

Επόμενο ραντεβού την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου για το Γκραν Πρι της Ρωσίας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ