GP Αυστρίας: 3η συνεχόμενη pole για τον Φερστάπεν – Δεύτερος ο Νόρις!

Ο Μαξ Φερστάπεν πήρε την pole position για 2η συνεχόμενη εβδομάδα στο Red Bull Ring αποκρούοντας τις επιθέσεις μιας Mercedes. Όχι όμως της εργοστασιακής, αλλά της McLaren Mercedes του Λάντο Νόρις, ο οποίος, αν και στις αρχικές του συνομιλίες με την ομάδα δεν ακούστηκε ικανοποιημένος, ενθουσιάστηκε όταν έμαθε ότι έχασε την 1η θέση, μόλις για 48 χιλιοστά του δευτερολέπτου!

Αξίζει να σημειωθεί ότι για τον μεν Φερστάπεν αυτή είναι η 3η συνεχόμενη pole position φέτος, ενώ για τη McLaren είναι η πρώτη φορά που ξεκινάει από την μπροστινή σειρά της εκκίνησης από το βραζιλιάνικο Γκραν Πρι του 2012.

H 3η θέση στις κατατακτήριες δοκιμές του αυστριακού Γκραν Πρι πήγε στη 2η Red Bull του Σέρχιο Πέρες, ενώ για να δούμε την πρώτη Mercedes, αυτή του Λιούις Χάμιλτον, πρέπει να φτάσουμε στην 4η θέση. Η γερμανική ομάδα φαινόταν ότι δεν είχε την ταχύτητα για να απειλήσει την Red Bull, μένοντας εκτός του τοπ 3 για πρώτη φορά από τη Σιγκαπούρη του 2017.

GP Αυστρίας: 3η συνεχόμενη pole για τον Φερστάπεν – Δεύτερος ο Νόρις!
EPA/CHRISTIAN BRUNA

Στην 5η θέση, 35 χιλιοστά πίσω από τον Χάμιλτον κατετάγη ο Βάλτερι Μπότας με τη 2η Mercedes, μπροστά από τις ταχύτατες Alpha Tauri των Πιέρ Γκασλί και Γιούκι Τσουνόντα.

Ανήμερα των γενεθλίων του, ο Σεμπάστιαν Φέτελ έφερε την Aston Martin στην 4η σειρά της εκκίνησης, θέση όμως που μπορεί να χάσει λόγω ποινής, καθώς εμπόδισε φανερά τον Φερνάντο Αλόνσο στον γρήγορο γύρο του.

Εξαιρουμένου του Νόρις, η επίδοση της μέρας ήρθε από τον Τζορτζ Ράσελ που έφερε την προτελευταία στην βαθμολογία Williams στην 9η θέση, μπροστά από την 2η Aston Martin του Λανς Στρολ.

To αυστριακό Γκραν Πρι θα μεταδοθεί την Κυριακή στις 4 το απόγευμα από την ΕΡΤ2.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ