GP Αυστρίας: 2η συνεχόμενη νίκη για τον Φερστάπεν στο Red Bull Ring – 4ος ο Χάμιλτον, στους 32 βαθμούς η διαφορά

Για δεύτερη φορά μέσα σε μια εβδομάδα, ο Μαξ Φερστάπεν κέρδισε με άνεση στο Red Bull Ring, μπροστά από χιλιάδες οπαδούς του που για πρώτη φορά μετά την έναρξη της πανδημίας, κατέκλυσαν την αυστριακή πίστα για να τον δουν να πετυχαίνει την 3η συνεχόμενη νίκη του.

Η διαφορά του Ολλανδού μάλιστα από τον δεύτερο ήταν τόσο μεγάλη, που είχε το περιθώριο να κάνει ένα παραπάνω πιτ στοπ για να φορέσει καινούργια λάστιχα και να κατακτήσει και τον έξτρα βαθμό του ταχύτερου γύρου.

Έχοντας ξεκινήσει από την 4η θέση, ο μεγάλος του αντίπαλος στο πρωτάθλημα Λιούις Χάμιλτον ανέβηκε μέχρι τη 2η, μέχρι που μια ζημιά αεροδυναμικής φύσεως τον έριξε ξανά στην 4η. Κατά συνέπεια, η μεταξύ τους διαφορά στην κατάταξη ανέβηκε από τους 18 στους 32 βαθμούς.

Παρά την μεγάλη πίεση που δέχτηκε, ο Βάλτερι Μπότας κράτησε τελικά τη 2η θέση από τον Λάντο Νόρις. Ο Βρετανός της McLaren κέρδισε δικαίως τον άτυπο τίτλο του οδηγού της μέρας κατακτώντας το τρίτο του βάθρο μέσα στο 2021.

Πολύ καλή και η εμφάνιση του Κάρλος Σάινθ. Έχοντας εκκινήσει 11ος, ο Ισπανός της Ferrari αναρριχήθηκε μέχρι την 5η θέση εκμεταλλευόμενος και την διπλή ποινή του Σέρχιο Πέρες που κρίθηκε ότι έβγαλε δύο φορές εκτός πίστας τον Λεκλέρ, και τερμάτισε τελικά 6ος.

Οι Ντάνιελ Ρικιάρντο με McLaren, Σαρλ Λεκλέρ με Ferrari, Πιέρ Γκασλί με Alpha Tauri, και Φερνάντο Αλόνσο με Alpine έκλεισαν την πρώτη δεκάδα, με τον Ισπανό δις πρωταθλητή να προσπερνά τον Τζορτζ Ράσελ στον προτελευταίο γύρο και να του στερεί τον πρώτο του βαθμό με τη Williams.

Επόμενο ραντεβού στις 16 Ιουλίου για το Γκραν Πρι της Μ. Βρετανίας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ