Γκραν Πρι Ρωσίας: 1-2 της Ferrari στις κατατακτήριες δοκιμές

Την τελευταία φορά που οι δύο Ferrari είχαν “κλειδώσει” την πρώτη σειρά της εκκίνησης, ήταν το 2008, στο Γκραν Πρι της Γαλλίας, όταν ο Κίμι Ράικονεν είχε πάρει την pole position μπροστά από τον τότε συναθλητή του, Φελίπε Μάσα. Εννέα χρόνια μετά, στο Γκραν Πρι της Ρωσίας, ο Φινλανδός πιλότος της Scuderia, ήταν έτοιμος και πάλι να πετύχει τον ταχύτερο χρόνο των δοκιμών, ένα μικρό λάθος όμως στην τελευταία στροφή, τού στέρησε τη δυνατότητα να τα καταφέρει, περιορίζοντάς τον στη δεύτερη θέση. Έτσι η pole position του Ρωσικού Γκραν Πρι 2017 πήγε στο νυν ομόσταυλό του στη Ferrari, Σεμπάστιαν Φέτελ, μόλις για 59 χιλιοστά του δευτερολέπτου.

Ενδεικτικό του πόσο έντονη ήταν η μάχη για την πρώτη θέση, ήταν το γεγονός ότι ο τρίτος, Βάλτερι Μπότας με Mercedes, ήταν λιγότερο από ένα δέκατο αργότερος από τον πρώτο Φέτελ και μόλις 36 χιλιοστά πίσω από τον δεύτερο Ράικονεν.

Γκραν Πρι Ρωσίας: 1-2 της Ferrari στις κατατακτήριες δοκιμέςΟ Λιούις Χάμιλτον, ο οποίος φάνηκε να είναι εκτός ρυθμού, αναγκάστηκε να αρκεστεί στην τέταρτη θέση των δοκιμών, σχεδόν μισό δευτερόλεπτο πίσω από τον Φέτελ.

Κινούμενος σε πολύ αργότερο ρυθμό, και συγκεκριμένα 1,2 δευτερόλεπτα πίσω από τον Χάμιλτον και σχεδόν δύο δευτερόλεπτα πίσω από τον Φέτελ, ήταν ο Ντάνιελ Ρικιάρντο σε μια μάλλον, απογοητευτική εμφάνιση για τη Red Bull.

Ο βετεράνος Φελίπε Μάσα έδειξε για άλλη μια φορά την κλάση του, κατατάσσοντας τη Williams στην έκτη θέση, μπροστά από τη Red Bull του Μαξ Φερστάπεν.

Τη δεκάδα έκλεισαν ο ταχύτατος και πάλι Νίκο Χούλκενμπεργκ με Renault και οι Σέρχιο Πέρες και Εστεμπάν Οκόν με τις δύο Force India.

Τα καλύτερα στιγμιότυπα των κατατακτήριων δοκιμών του Σαββάτου θα μεταδοθούν μαγνητοσκοπημένα την Κυριακή στις 14:00 το μεσημέρι. Η ζωντανή μετάδοση του Γκραν Πρι της Ρωσίας αρχίζει στις τρείς.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ