Ασταμάτητος ο Νίκο Ρόσμπεργκ και στο GP της Ρωσίας

Ο Νίκο Ρόσμπεργκ ήταν ασταμάτητος για μια ακόμη φορά, κερδίζοντας με άνεση το Grand Prix της Ρωσίας. Ήταν η τέταρτη συνεχόμενη νίκη του Ρόσμπεργκ στο φετινό πρωτάθλημα της Formula 1 και έβδομη συνεχόμενη από πέρυσι. Ο τιμ μέιτ του στη Mercedes, Λιούις Χάμιλτον, κατόρθωσε να ανακάμψει από την 10η θέση της εκκίνησης και να τερματίσει στην δεύτερη, εξασφαλίζοντας το 1-2 για τα “Ασημένια Βέλη”. Πλέον, η διαφορά ανάμεσα στους δύο οδηγούς της γερμανικής ομάδας φτάνει τους 43 βαθμούς.

Ασταμάτητος ο Νίκο Ρόσμπεργκ και στο GP της Ρωσίας
Έξαλλος μετά την επαφή του με τον Κβίατ, ήταν ο Φέτελ. Στο στιγμιότυπο, ο γερμανός πιλότος της Ferrari συνομιλεί με τον επικεφαλής της Red Bull, Κρίστιαν Χόρνερ

Το πόντιουμ του Ρωσικού Grand Prix συμπλήρωσε ο Κίμι Ράικονεν με Ferrari. Ήταν το 700ό βάθρο στην ιστορία της Scuderia.

O αγώνας σημαδεύτηκε από την επεισοδιακή εκκίνηση, όπου ο Ρώσος πιλότος της Red Bull, Ντανιίλ Κβίατ, χτύπησε δύο φορές τον Σεμπάστιαν Φέτελ της Ferrari – μια φορά στην στροφή 2 και μια στην στροφή 3 – προκαλώντας την εγκατάλειψη και τον έντονο εκνευρισμό του Φέτελ, καθώς και την είσοδο του αυτοκινήτου ασφαλείας.

Τέταρτος τερμάτισε ο Βάλτερι Μπότας με Williams, μπροστά από τον τιμ μέιτ του, Φελίπε Μάσα. Έκτος ήταν ο Φερνάντο Αλόνσο, ενώ ο ομόσταυλός του στη McLaren, Τζένσον Μπάτον, ήταν δέκατος. Ήταν η πρώτη φορά που και τα δύο μονοθέσια της ιστορικής βρετανικής ομάδας, τερμάτισαν στην βαθμολογούμενη δεκάδα μετά το περυσινό Grand Prix της Ουγγαρίας.

Ασταμάτητος ο Νίκο Ρόσμπεργκ και στο GP της Ρωσίας
Ο Κέβιν Μάγκνουσεν της Renault, προσπαθεί να αποφύγει την Force India του Σέρχιο Πέρες

Άνθρωπος του αγώνα, ήταν ο Κέβιν Μάγκνουσεν της Renault, ο οποίος κέρδισε 10 θέσεις, ανεβαίνοντας από την 17η θέση της εκκίνησης, στην έβδομη. Όγδοος ήταν ο Ρομάν Γκροζάν με Haas, ενώ στην ένατη θέση ολοκλήρωσε την προσπάθειά του ο Σέρχιο Πέρες με την Force India.

To επόμενο ραντεβού του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Formula 1 είναι στην πίστα της Βαρκελώνης στις 15 Μαϊου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ