Ασταμάτητη Τσέλσι, «ισοπέδωσε» και την Τότεναμ (highlights)

Άλλη μια εξαιρετική εμφάνιση για την ομάδα του Τόμας Τούχελ που επικράτησε με 3-0 εκτός έδρας κόντρα στα «σπιρούνια» και επέστρεψε – ισοβαθμώντας με την Λίβερπουλ – στην κορυφή.

Η Τσέλσι κυριάρχησε μετά το 15ο λεπτό του αγώνα και δεν δυσκολεύτηκε καθόλου να πάρει το τρίποντο στο «Νιού Γουάιτ Χαρτ Λέιν». Σκόρερ για τους πρωταθλητές Ευρώπης ήταν οι Τιάγκο Σίλβα, Ενγκολό Καντέ και Αντόνιο Ρούντιγκερ.

Το ματς:

Το ξεκίνημα της Τότεναμ στο ματς ήταν… εξαιρετικό. Οι παίκτες του Εσπίριτο κυριάρχησαν στο πρώτο 15λεπτο, είχαν την κατοχή αλλά ακόμη κι όταν την έχαναν δεν άφηναν τους αντιπάλους τους να πάρουν… «ανάσα». Παρόλα αυτά η πρώτη καλή φάση του αγώνα ήρθε για την Τσέλσι στο 15′ με σουτ του Μάουντ σε αντεπίθεση, το οποίο όμως σταμάτησε πάνω στον Έμερσον. Στη συνέχεια η ομάδα του Τούχελ πήρε τον έλεγχο αλλά το ματς στερήθηκε καλών φάσεων στο υπόλοιπο του πρώτου ημιχρόνου. Κάπως έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 0-0.

Το δεύτερο μισό ήταν εξαρχής πολύ διαφορετικό. Η είσοδος του Ενγκολό Καντέ στον αγωνιστικό χώρο άλλαξε τις ισορροπίες με την Τσέλσι πλέον να εμφανίζεται κατά πολύ ανώτερη. Αυτό φάνηκε και στην πράξη μιας και στο 50ο λεπτό οι «μπλε» προηγήθηκαν με κεφαλιά του Τιάγκο Σίλβα από κόρνερ του Μάρκος Αλόνσο. Οκτώ λεπτά αργότερα ήρθε και το δεύτερο γκολ για τους πρωταθλητές Ευρώπης με τον Καντέ να χρίζεται σκόρερ με ένα μακρινό σουτ που κόντραρε στον Έρικ Ντάιερ. Στα επόμενα λεπτά οι φιλοξενούμενοι «έδωσαν» την κατοχή στην Τότεναμ, ελέγχοντας όμως απόλυτα τον αγώνα. Κάπως έτσι πέτυχαν και το τελικό 3-0 με τον Αντόνιο Ρούντιγκερ στο 90+2′.

Τότεναμ (Νούνο Εσπίριτο Σάντο): Γιορίς, Ρεγιλόν, Ντάιερ, Ρομέρο (Σάντσες 83′), Εμερσον, Χόιμπιεργκ, Ν’ Ντομπελέ (Σκιπ 62′), Ντέλε Αλι, Λο Σέλσο (Χιλ 62′), Σον, Κέιν.

Τσέλσι (Τόμας Τούχελ): Κέπα, Κρίστενσεν, Τιάγκο Σίλβα, Ρούντιγκερ, Μάρκος Αλόνσο, Αθπιλικουέτα, Ζορζίνιο, Κόβατσιτς, Μάουντ (Καντέ 46′), Χάβερτς (Βέρνερ 70′), Λουκάκου.

 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος