Στο τέλος της σεζόν θ’ αποσυρθεί από τα γήπεδα, ολοκληρώνοντας μια σπουδαία καριέρα, ο Χοακίν. Ο 40χρονος Ισπανός άσος θα παραμείνει στο δυναμικό της Μπέτις μέχρι το καλοκαίρι και μετά θα κρεμάσει τα παπούτσια του, όπως ανακοίνωσε ο αρχηγός της ομάδας της Ανδαλουσίας, παρά την πρόταση της διοίκησης να επεκτείνουν τη συνεργασία τους για έναν ακόμα χρόνο:
«Στα 40 μου χρόνια δεν είναι πως ανυπομονώ να σταματήσω, αλλά παίζει το ρόλο το γεγονός πως δεν παίζω πολύ. Προπονούμαι πάρα πολύ και παίζω λίγο. Κάποιοι ισχυρίζονται πως είναι προτιμότερο για κάποιον να σταματάει όταν είναι στην κορυφή, όμως όταν παίζεις μπάλα τότε είναι που απολαμβάνεις τον εαυτό σου και θέλεις να συνεχίσεις. Ανεξάρτητα από τα όσα πράγματα έχεις να κάνεις και ανεξάρτητα από το τι έχεις σχεδιάσει στο μέλλον, θα μου λείψει πάρα πολύ όλο αυτό που ζω. Θα σταματήσω να παίζω, αλλά θέλω να παραμείνω να δουλεύω σε αντικείμενο σχετικά με το ποδόσφαιρο».
Ο Χοακίν έκανε το ντεμπούτο του με τη φανέλα της Μπέτις το 2001 και έκτοτε μετράει 859 παιχνίδια, έχοντας φορέσει επίσης τις φανέλες των Βαλένθια, Μάλαγα και Φιορεντίνα, ενώ στην κατοχή του έχει δύο Copa del Rey με τις Μπέτις και Βαλένθια. Ο γηραιότερος σκόρερ στην ιστορία της La Liga επέστρεψε στην Μπέτις το 2015. Την περασμένη περίοδο σημείωσε 30 συμμετοχές σκοράροντας δύο φορές και μοιράζοντας έξι ασίστ. Με τη φανέλα της Μπέτις έχει πραγματοποιήσει συνολικά 415 εμφανίσεις, με 59 γκολ και 38 ασίστ.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος