Απόδραση «διά χειρός» Μέσι από το Σεντ Ετιέν για την Παρί

Μια πολύ δύσκολή αλλά και συνάμα σημαντική νίκη πήρε στο «Ζοφρουά Γκισάρ» με σκορ 3-1 η ομάδα του Μαουρίτσιο Ποτσετίνο.

Με τον Μέσι να δημιουργεί και τους Μαρκίνιος-Ντι Μαρία να σκοράρουν, η Παρί «ξέφυγε» στο +14 από την δεύτερη Νις. Το σκορ της αναμέτρησης δεν λέει όλη την αλήθεια μιας και οι Παριζιάνοι δυσκολεύτηκαν πάρα πολύ έως το 79′. Η άδικη αποβολή που άφησε την Σεντ Ετιέν με παίκτη λιγότερο και ο σοβαρός τραυματισμός του Νεϊμάρ είναι τα γεγονότα που θα «μείνουν» από τον αγώνα. Κορυφαίος του αγώνα ο 34χρονος Αργεντινός που «έφτιαξε» και τρία γκολ της ομάδας του.

Το ματς

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τον Νεϊμάρ να σκοράρει μόλις στο 5ο λεπτό για την ομάδα του. Παρόλα αυτά, στη φάση του γκολ υπήρχε οφσάιντ, με τον VAR εν τέλει να αλλάζει την απόφαση του επόπτη. Στο 25′, μετά από μια φάση διαρκείας, ο Ντένιτς Μπουανγκά πάτησε περιοχή, και «εκτέλεσε» τον Ντοναρούμα για το 1-0 της Σεντ Ετιέν. Οι «στεφανουά» είχαν το πάνω χέρι στην αναμέτρηση έως και το 45ο λεπτό όταν και άλλαξαν τα πάντα. Ο διαιτητής Ζερόμ Μπρισάρντ «ανακάλυψε» κόκκινη κάρτα σε μαρκάρισμα του Τιμοτέ Κολοντζεζάκ και έτσι οι γηπεδούχοι έμειναν με 10 παίκτες. Στην εξέλιξη της φάσης ο Μαρκίνιος ισοφάρισε με κεφαλιά μετά από εκτέλεση του Λιονέλ Μέσι.

Το δεύτερο ημίχρονο είχε έναν πρωταγωνιστή και το όνομά του ήταν Ετιέν Γκριν. Ο τερματοφύλακας της Σεντ Ετιέν έκανε αρκετές αποκρούσεις σε φάσεις των Παριζιάνων που «πάσχιζαν» για να πάρουν το προβάδισμα. Η ομάδα του Πιέλ βέβαια δεν κλείστηκε πίσω, αλλά είχε τις ευκαιρίες της με Καζρί και Μπουανγκά. Στο 79ο λεπτό, από ακόμα μια εξαιρετική δημιουργία του Μέσι, ο Ντι Μαρία πλάσαρε τον Γκριν για το 2-1. Το φινάλε του αγώνα «επισκιάστηκε» από τον τραυματισμό του Νεϊμάρ στο δεξί πόδι. Ο Βραζιλιάνος αποχώρησε με φορείο και πλέον όλοι στην Παρί κάθονται σε… «αναμμένα κάρβουνα». Στο 91′, από την τρίτη δημιουργία του Μέσι στο ματς, ο Μαρκίνιος έγραψε το τελικό 3-1.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος