Ανέβηκε τρίτος με… «εντολή Σάλιακα» (highlights)

Μια πολύ σημαντική εκτός έδρας νίκη πήρε ο ΠΑΣ Γιάννινα, επικρατώντας με 1-0 της Λαμίας στο «Πανθεσσαλικό».

Οι Γιαννιώτες έσπασαν τον «γόρδιο δεσμό» χάρη σε ένα πανέμορφο μακρινό σουτ του Μανώλη Σάλιακα. Μάλιστα με τη νίκη που σημείωσαν κατάφεραν να ανέβουν στην 3η θέση της Super League 1 έχοντας 19 βαθμούς και ξεπερνώντας ΠΑΟΚ, ΟΦΗ, Παναθηναϊκό και Άρη. Από την άλλη, η ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου έμεινε στην 12η θέση με 10 βαθμούς.

Το ματς

 

Στα πρώτα λεπτά του αγώνα ο ΠΑΣ έδειξε μεγαλύτερη όρεξη για να βρει ένα γκολ. Οι παίκτες του Ηρακλή Μεταξάν πίεζαν ψηλά τους γηπεδούχους, χωρίς όμως να μπορούν να απειλήσουν ιδιαίτερα. Η πρώτη ουσιαστική ευκαιρία των Ηπειρωτών ήρθε στο 31′ όταν ο Γιαν-Μαρκ Σνάιντερ ανάγκασε τον Θανάση Γκαραβέλη σε εντυπωσιακή επέμβαση. Η Λαμία είχε ναι μεν την κατοχή της μπάλας, αλλά δεν μπορούσε να κάνει απολύτως τίποτα με αυτήν. Εν τέλει, οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια ισόπαλες και χωρίς τέρματα.

Νωρίς στο δεύτερο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι βρήκαν το γκολ που έψαχναν. Στο 54ο λεπτό, ο Σάλιακας πήρε μερικά μέτρα εκτός περιοχής και με ένα εξαιρετικό σουτ νίκησε τον Γκαραβέλη για το 1-0. Από εκείνο το σημείο και μετά, ο ΠΑΣ παραχώρησε πλήρως την πρωτοβουλία των κινήσεων. Η Λαμία συνέχισε να έχει την κατοχή αλλά δεν μπορούσε να απειλήσει. Χαρακτηριστικό είναι ότι σε 70 λεπτά αγώνα, η ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου δεν είχε ούτε μια τελική προσπάθεια στον στόχο. Η εικόνα δεν άλλαξε καθόλου στο τελευταίο τέταρτο με τον ΠΑΣ Γιάννινα να παίρνει μια φαινομενικά εύκολη νίκη.

Διαιτητής: Αναστάσιος Παπαπέτρου (Αθηνών)

Λαμία (Μιχάλης Γρηγορίου): Γκαραβέλης, Προβυδάκης (79’ Σκόνδρας), Αντέτζο, Τζανετόπουλος, Μαρτίνεθ (79’ Σαραμαντάς), Γκέντσογλου, Μπεχαράνο, Νούνιες (60’ Ελευθεριάδης), Ταϊρόν (66’ Μανουσάκης), Ρόμανιτς, Τσούκαλος (60’ Αραμπούλι).

ΠΑΣ Γιάννινα (Ηρακλής Μεταξάς): Λοντίγκιν, Σάλιακας, Κάργας, Εραμούσπε, Πίρσμαν, Καραχάλιος, Ντομίνγκεθ, Μπρένερ (72’ Λώλης), Σνάιντερ, Μορέιρα, Περέα (90’ Λιάσος).

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος