Αμφίβολοι οι Ιάπωνες για την ασφαλή διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων

Σε δημοσκόπηση που δημοσίευσε η εφημερίδα “Asahi”, το 68%, από τους ανθρώπους που έλαβαν μέρος σε αυτήν, πιστεύει ότι η χώρα τους δεν μπορεί να φιλοξενήσει Ολυμπιακούς αγώνες, εν μέσω νέου κύματος covid-19.Το 55% μάλιστα, τους βρίσκει αντίθετους με την διεξαγωγή τους, ενώ τα τρία τέταρτα από 1.444 ανθρώπους, που συμμετείχαν σε τηλεφωνική έρευνα, συμφωνούν με την απόφαση να απαγορευθεί η παρουσία θεατών στους Αγώνες.

Η ανησυχία των πολιτών ολοένα και αυξάνεται, καθώς η φιλοξενία ενός διεθνούς αθλητικού γεγονότος με δεκάδες χιλιάδες αθλητές από όλο τον κόσμο, όπως και αξιωματούχους και δημοσιογράφους, ενδέχεται να επιταχύνει τη μετάδοση του ιού στο Τόκιο.

Άλλωστε χθες Κυριακή, αξιωματούχοι των Ολυμπιακών αγώνων, ανακοίνωσαν τα πρώτα κρούσμα covid-19 στο Ολυμπιακό Χωριό του Τόκιο, στο οποίο αναμένεται να φιλοξενηθούν 11.000 αθλητές.
Από τις 2 Ιουλίου, έχουν ανακοινωθεί συνολικά 58 κρούσματα κορονοϊού μεταξύ αθλητών, δημοσιογράφων και αξιωματούχων, ενώ χθες, έξι Βρετανοί αθλητές και δύο μέλη της αποστολής της Βρετανίας, τέθηκαν σε απομονώση, εξαιτίας ενός θετικού κρούσματος που επενέβη στο ίδιο αεροπλάνο μαζί τους.

«Πολλοί αθλητές ενδέχεται να συμμετάσχουν σε πάρτι ή εκδηλώσεις προτού πάνε στο Τόκιο (…) Οπότε υπάρχει κίνδυνος να μολυνθούν στις χώρες τους», δήλωσε ο Κόζι Ουάντα καθηγητής στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Υγείας του Τόκιο και σύμβουλος της κυβέρνησης για τη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης. Τα αποτελέσματα της έρευνας, δικαιολογούνται και στα κύματα επιδημίας.

Το πέμπτο συνολικά και πιο πρόσφατο κύμα στην Ιαπωνική πρωτεύουσα, σημειώνεται πως ήταν το πιο θανατηφόρο, ενώ το Σάββατο, καταγράφηκαν 1.410 νέα κρούσματα covid-19, τα περισσότερα από την αρχή του έτους, με τον αριθμό των νέων μολύνσεων να ξεπερνούν τις 1.000 για πέμπτη συνεχή ημέρα. Η “μερίδα του Λέοντος” στα νέα κρούσματα, αφορά κυρίως τους νέους ανθρώπους, καθώς οι περισσότεροι ηλικιωμένοι έχουν εμβολιαστεί, αν και μόλις το 32% του συνολικού πληθυσμού, έχει ανοσοποιηθεί πλήρως.

ΠΗΓΗ: SPORTS.ERT.GR

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος