«Άλωσε» το Στάμφορντ Μπριτζ και «έπιασε» την Τσέλσι η Μάντσεστερ Σίτι (highlights)

Ένα πολύ σπουδαίο διπλό με σκορ 1-0 στην έδρας της πρωταθλήτριας Ευρώπης πέτυχε η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα.

Με σκόρερ τον Γκαμπριέλ Ζεσούς στο 52′, η Μάντσεστερ Σίτι επικράτησε της Τσέλσι στο Λονδίνο. Με αυτόν τον τρόπο οι «πολίτες» έφτασαν την Τσέλσι στους 13 βαθμούς και την τρίτη θέση της βαθμολογίας. Ευνοημένη από αυτό το αποτέλεσμα είναι η Λίβερπουλ που με νίκη αυτή την αγωνιστική «φεύγει» μόνη πρώτη στο +2.

Το ματς:

 

Η Μάντσεστερ Σίτι πήρε τον έλεγχο στην αρχή της αναμέτρησης. Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα μπήκε στον αγωνιστικό χώρο με σκοπό να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων. Παράλληλα, όποτε δεν είχε την κατοχή πίεζε ψηλά για να μην επιτρέψει στην Τσέλσι να «πάρει μέτρα» στο χορτάρι. Από την άλλη, ο Τόμας Τούχελ δεν είχε κανένα πρόβλημα με το να παραχωρήσει την μπάλα στην αντίπαλη ομάδα, «ασφαλίσει» τα μετόπισθεν και να ψάξει τις αντεπιθέσεις. Άλλωστε, με αυτόν τον τρόπο η Τσέλσι επικράτησε των «πολιτών» στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ.

Μετά το μισάωρο οι φιλοξενούμενοι έκαναν και κάποιες τελικές προσπάθειες, χωρίς όμως να απειλήσουν ιδιαίτερα τον Μεντί. Η καλύτερη ευκαιρία του πρώτου μισού ήρθε στο 41ο λεπτό με ένα σουτ του Γκαμπριέλ Ζεσούς το οποίο πέρασε αρκετά «άουτ». Οι δύο ομάδες εν τέλει πήγαν στα αποδυτήρια χωρίς σκορ.

Η Μάντσεστερ Σίτι μπήκε… κεφάτη στο δεύτερο ημίχρονο. Οι πρωταθλητές έδειξαν εξαρχής διάθεση να απειλήσουν περισσότερο, κάτι που έκαναν με ένα σουτ του Γκρίλις στο 48′ το οποίο πέρασε λίγο άουτ. Τέσσερα λεπτά μετά όμως ήρθε το γκολ. Ένα κακό σουτ του Κανσέλο κατέληξε πάνω στο σώμα του Ζεσούς ο οποίος γύρισε το κορμί του, σούταρε και με την βοήθεια μιας κόντρας στον Ζορζίνιο «έγραψε» το 1-0. Στο 58ο λεπτό οι «πολίτες» είχαν ακόμα μια σπουδαία ευκαιρία για γκολ, όμως Μεντί απέκρουσε ένα εξαιρετικό φαλτσαριστό σουτ του Γκρίλις.

Όπως είναι λογικό η Τσέλσι αναγκάστηκε να πάρει «ρίσκα», αφήνοντας αρκετούς χώρους στην άμυνά της. Στο 61′ όμως η άμυνα της ομάδας του Τούχελ εκτέθηκε ανεπανόρθωτα. Σε μια αντεπίθεση της Μάντσεστερ Σίτι, η άμυνα άργησε να επιστρέψει, ο Μεντί αναγκάστηκε να βγει από την εστία του όμως έκανε κακή εκτίμηση με αποτέλεσμα ο Ζεσούς να πλασάρει προ κενής εστίας. Παρότι οι φιλοξενούμενοι ήταν έτοιμοι να πανηγυρίσουν, ο Τιάγκο Σίλβα έσωσε την ομάδα του διώχνοντας την μπάλα πάνω στη γραμμή. Ακόμη μια μεγάλη ευκαιρία ήρθε στο 79ο λεπτό όταν, από εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Ντε Μπρόινε, ο Λαπόρτ βρέθηκε σε θέση βολής αλλά αστόχησε. Τρία λεπτά αργότερα ο Τζακ Γκρίλις βγήκε τετ α τετ με τον Μεντί αλλά ο τερματοφύλακας των «Μπλε» απέκρουσε ξανά. Η Τσέλσι εν τέλει δεν κατάφερε να σκοράρει και η Μάντσεστερ Σίτι πήρε το τρίποντο.

Τσέλσι (Τόμας Τούχελ): Μεντί, Αθπιλικουέτα, Κρίστενσεν, Ρούντιγκερ, Τζέιμς (Σίλβα 29′), Καντέ (Χάβερτζ 60′), Ζορζίνιο (Λόφτους-Τσικ 76′), Κόβασιτς, Αλόνσο, Λουκάκου, Βέρνερ.

Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γκουαρδιόλα): Έντερσον, Γουόκερ, Ντίας, Λαπόρτ, Κανσέλο, Ροντρίγκο, Ντε Μπρόινε (Μαχρέζ 81′), Μπερνάρντο Σίλβα, Φόντεν (Φερναντίνιο 87′), Ζεσούς, Γκρίλις (Στέρλινγκ 87′).

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος