Αλόνσο: «Είμαι κατά του ρατσισμού, αλλά δεν γονατίζω γιατί η κίνηση έχει χάσει τη δύναμή της»

Το αριστερό μπακ της ΤσέλσιΜάρκος Αλόνσο, έπαψε να γονατίζει πριν από τους αγώνες, ωστόσο εξήγησε την απόφασή του, τονίζοντας πως η εν λόγω κίνηση «έχει χάσει λίγο τη δύναμή της».

Ο Ισπανός διεθνής αμυντικός αποφάσισε να σταθεί όρθιος, δείχνοντας το σήμα «No Room For Racism» στο μανίκι της φανέλας του. Για την εν λόγω κίνηση, είπε:

«Προτιμώ να το κάνω με αυτόν τον τρόπο και, φυσικά, να πω πολύ ξεκάθαρα ότι είμαι κατά του ρατσισμού και σέβομαι όλους. Νομίζω ότι έχει χάσει λίγο δύναμη, οπότε προτιμώ να το κάνω με αυτόν τον τρόπο».

Απ’ την πλευρά του, ο Τόμας Τούχελ, εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στον Αλόνσο λέγοντας πως είναι «κατά 1000% απόλυτα αφοσιωμένος στη μάχη κατά του ρατσισμού», ενώ συμφώνησε πως η αντιρατσιστική κίνηση γονατίσματος έχει γίνει ρουτίνα και δεν έχει πλέον την επίδραση που είχε στην αρχή.

Παράλληλα, πρόσθεσε πως: «Δεν είναι πάντα έτσι; Μόλις κάνεις μια κίνηση, τότε όλοι το κάνουν. Μόλις το κάνεις τόσο συχνά γίνεται φυσιολογικό και ίσως μειώνει την επίδρασή του. Μερικές φορές ίσως χρειάζεται μια ενέργεια ενάντια στη ρουτίνα για να ξυπνήσουμε ξανά και να κάνουμε μια άλλη καλή συζήτηση, η οποία μπορεί να πάει μόνο προς μια κατεύθυνση, γιατί όλοι έχουμε το ίδιο σημείο, να αντισταθούμε στον ρατσισμό»

Επιμέλεια: Χρήστος Τζώλος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος