Τόκιο 2020: Καθημερινά τεστ Covid-19 στους αθλητές, η απόφαση για θεατές τον Ιούνιο

Οι αθλητές που θα συμμετάσχουν στους Ολυμπιακούς του Τόκιο (23 Ιουλίου-8 Αυγούστου) θα κάνουν καθημερινά εξετάσεις για τον κορονοϊό, κατά τη διάρκεια του χρόνου παραμονής τους στην Ιαπωνία για τους Αγώνες, όπως ανέφεραν οι διοργανωτές την Τετάρτη, ενώ το αρχικό σχέδιο απαιτούσε τεστ κάθε τέσσερις ημέρες.

«Είναι ένδειξη αλληλεγγύης και σεβασμού από την Ολυμπιακή κοινότητα προς τους Ιάπωνες οικοδεσπότες μας» δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ), Τόμας Μπαχ.

Επίσης, έγινε γνωστό ότι η απόφαση σχετικά με το αν θα επιτραπεί στους θεατές από την Ιαπωνία να παρακολουθήσουν δια ζώσης τους Αγώνες, αλλά και ο σχετικός αριθμός θα ληφθεί τον Ιούνιο.

Όλοι οι συμμετέχοντες θα πρέπει να κάνουν δύο τεστ κορανοϊού πριν φτάσουν στην Ιαπωνία, όπως ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους οι διοργανωτές, συμπεριλαμβανομένων της επιτροπής του «Τόκιο 2020» και της ΔΟΕ.

Παρά την έκτακτη κατάσταση που έχει επιβληθεί σε Τόκιο και άλλες πόλεις, λόγω της πανδημίας της Covid-19, και την έξαρση των κρουσμάτων, οι διοργανωτές συνεχίζουν να ισχυρίζονται ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα είναι σε θέση να διεξαχθούν.

«Το ερώτημα είναι πώς να οργανώσουμε ασφαλείς Αγώνες» επανέλαβε σήμερα η πρόεδρος του «Τόκιο 2020», Σέικο Χασιμότο.

Σε μια προσπάθεια να καθησυχάσει τις ανησυχίες των Ιαπώνων, οι οποίοι σε μεγάλο βαθμό είναι υπέρ μιας νέας αναβολής ή ακύρωσης του κορυφαίου αθλητικού «ραντεβού», η οργανωτική επιτροπή δημοσίευσε αποφάσεις που απαριθμούν αυστηρά μέτρα κατά της Covid-19.

Οι διοργανωτές των Ολυμπιακών προσπαθούν να πείσουν το κοινό ότι οι Αγώνες μπορούν να πραγματοποιηθούν με ασφάλεια παρά την πανδημία, αλλά οι Ιάπωνες αντιτίθενται σε αυτό κυρίως λόγω των κινδύνων για την υγεία, σύμφωνα με αρκετές δημοσκοπήσεις τους τελευταίους μήνες.

Ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ, δήλωσε επίσης σήμερα ότι καταλαβαίνει πλήρως την απόφαση να κηρυχθεί κατάσταση έκτακτης ανάγκης στο Τόκιο για την καταπολέμηση της πανδημίας του κορονοϊού και δεσμεύτηκε για τη διοργάνωση ασφαλών και επιτυχημένων Ολυμπιακών Αγώνων.

Μιλώντας μέσω τηλεδιάσκεψης, ο Μπαχ είπε στους διοργανωτές, συμπεριλαμβανομένης της προέδρου του «Τόκιο 2020», Σέικο Χασιμότο, ότι κατάλαβε την κίνηση και πως η συμμόρφωση με τους κανόνες, οι οποίοι προβλέπουν μέτρα κατά των λοιμώξεων, θα τηρηθεί αυστηρά.

«Η ΔΟΕ έχει δεσμευτεί πλήρως για την επιτυχή και ασφαλή διεξαγωγή των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων» είπε.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος