Τένις: Ο πρόεδρος της WTA, ζητά να αποδοθεί δικαιοσύνη στην υπόθεση βιασμού της Πενγκ

Δώδεκα ημέρες συμπληρώνονται σήμερα από την ημέρα που η 35χρονη σήμερα και πρώην νο14 της παγκόσμιας κατάταξης, Σουάι Πενγκ, δεν έχει δώσει σημεία ζωής.

Στις 3 Νοεμβρίου μέσω του Weibo (σελίδα κοινωνικής δικτύωσης στην Κίνα) η Πενγκ κατήγγειλε ότι στο παρελθόν είχε πέσει θύμα βιασμού από τον άλλοτε αντιπρόεδρο της Λαϊκής Δημοκρατίας της χώρας (2013-2018), Τσανγκ Γκαολί.

Η Πενγκ με ανάρτησή αποκάλυψε ότι σε ηλικία 14 ετών είχε κακοποιηθεί σεξουαλικά από τον Γκαολί, ο οποίος διανύει το 75ο έτος της ηλικίας του. Λίγη ώρα μετά η ανάρτησή της κατέβηκε από το μέσο, ωστόσο, στο διάστημα αυτό η υπόθεση πήρε τεράστιες διαστάσεις.

Από τότε η 35χρονη δεν έχει δώσει σημάδια ζωής, γεγονός που ανάγκασε την WTA να πάρει θέση, ενώ η Ομοσπονδία τένις της Κίνας, με ανακοίνωση που εξέδωσε διέταξε τη διερεύνηση της υπόθεσης. Ο Γκαολί από την πλευρά του δεν έχει τοποθετηθεί ακόμη μετά την εις βάρος του σοβαρή καταγγελία.

Η δήλωση του προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου της WTA, Στιβ Σιμόν είναι η ακόλουθη:

«Τα πρόσφατα γεγονότα στην Κίνα σχετικά που αφορούν μία αθλήτρια της WTA, την Σουάι Πενγκ, προκαλούν βαθιά ανησυχία. Ως οργανισμός αφιερωμένος στις γυναίκες, παραμένουμε προσηλωμένοι στις αρχές στις οποίες βασιστήκαμε – ισότητα, ευκαιρίες και σεβασμός.

Η Σουάι Πενγκ και όλες οι γυναίκες, αξίζουν να ακουστούν, όχι να λογοκρίνονται. Η κατηγορία της για τη συμπεριφορά ενός πρώην Κινέζου ηγέτη που εμπλέκεται σε σεξουαλική επίθεση πρέπει να αντιμετωπιστεί με τη μέγιστη σοβαρότητα.

Σε όλες τις κοινωνίες, η συμπεριφορά που ισχυρίζεται ότι έλαβε χώρα πρέπει να διερευνηθεί, όχι να επιδοκιμαστεί ή να αγνοηθεί. Επαινούμε την Σουάι Πενγκ για το αξιοθαύμαστο θάρρος και τη δύναμή της να εμφανιστεί. Οι γυναίκες σε όλο τον κόσμο βρίσκουν τις φωνές τους για να διορθωθούν οι αδικίες.

Αναμένουμε ότι αυτό το ζήτημα θα αντιμετωπιστεί σωστά, πράγμα που σημαίνει ότι οι ισχυρισμοί πρέπει να διερευνηθούν πλήρως, δίκαια, με διαφάνεια και χωρίς λογοκρισία.

Η απόλυτη και ακλόνητη προτεραιότητά μας είναι η υγεία και η ασφάλεια των παικτών μας. Μιλάμε ανοιχτά για να αποδοθεί δικαιοσύνη».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ