Στέφανος Τσιτσιπάς: «Βίωσα τον ρατσισμό στο πετσί μου, υπερήφανος που είμαι Έλληνας»

Αποκαλυπτικός σε ακόμη μία συνέντευξή του, ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς αναφέρθηκε στα χρόνια της κρίσης στην Ελλάδα, τα φαινόμενα ρατσισμού που αντιμετώπισε αλλά και τον τρόπο με τον οποίο έλαβε κίνητρο για να αποδείξει την πραγματική του αξία, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «La Stampa».

«Εκείνα τα άσχημα χρόνια, ήταν από τους λόγους που ήθελα τόσο πολύ να παίξω τένις. Μεγάλωσα σε μια περίπλοκη κατάσταση που ήθελα να ξεφύγω, ήθελα ένα καλύτερο μέλλον για εμένα και την οικογένειά μου.

Το τένις μού έδωσε αμέσως ευκαιρίες, αποδεικνύοντάς μου πως αξίζω. Τώρα η χώρα μου είναι σε καλύτερη κατάσταση, έχει ορθοποδήσει, δεν έχει ανακάμψει ακόμα πλήρως, αλλά προσπαθεί.

Είμαι περήφανος που είμαι Έλληνας και ελπίζω να μπορώ να παρέχω ευχαρίστηση στους συμπατριώτες μου με τα αποτελέσματά μου», επεσήμανε αρχικά.

«Έζησα την περίοδο που η κρίση ήταν πολύ άσχημη, η Ελλάδα ζούσε στο χάος και αυτό με παρέσυρε, έτσι λειτουργεί ο ρατσισμός. Τον βίωσα στο πετσί μου και αυτό μου έδωσε τη δύναμη να σπάσω όλα τα στερεότυπα.

Οι προσβολές που δεχόμουν για την καταγωγή μου, με έκαναν να επιθυμώ να δείξω ποιος πραγματικά είμαι και για τι οι Έλληνες είμαστε ικανοί να καταφέρουμε.

Η οικονομική κρίση ήταν μια αποτυχία των πολιτικών, όχι του λαού.

Υπάρχει κόσμος που σε ταυτίζει με τα προβλήματα της χώρας σου και είναι πολλοί.

Αφού η Ελλάδα ήταν ένα χάλι, τότε έτσι ήμουν και εγώ στα μάτια τους και για όλους όσοι με κατηγορούν ότι δεν ενδιαφερόμουν επειδή έπαιζα τένις, ήταν πολύ δύσκολη εκείνη η εποχή για εμένα και με δίδαξε να μην κρίνω αυθαίρετα τους ανθρώπους.

Συνήθως, όταν κάτι πάει στραβά ξεσπάμε σε λάθος ανθρώπους, δεν εστιάζουμε σ’ αυτούς που πραγματικά προκαλούν το πρόβλημα.

Είναι μία κακή συνήθεια που όλοι θα έπρεπε να ξεφορτωθούμε» δήλωσε ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

«Ελπίζω να μπορέσουμε να το ξεπεράσουμε αυτό, γιατί αν συνεχίσουμε να μπαίνουμε στη συζήτηση των συγκρίσεων, τότε δεν θα προχωρήσουμε. Είχαν φανταστικές καριέρες, ο Ρότζερ Φέντερερ, ο Ράφα Ναδάλ και ο Νόβακ Τζόκοβιτς  που είναι εδώ μαζί μας στο Τορίνο, όλοι τους έζησαν σε μια ξεχωριστή εποχή, προσφέροντάς μας επικούς αγώνες.

Προσωπικά, διανύω τη δική μου διαδρομή, θέλω να γράψω τη δική μου ιστορία, όπως και οι άλλοι παίκτες της γενιάς μου.

Θα ήταν πολύ άδικο αν συνεχώς συγκρίνουμε τα επιτεύγματά μας με τα δικά τους και χρησιμοποιείται αυτό το μέτρο σύγκρισης» ολοκλήρωσε.

Ο Τσιτσιπάς βρίσκεται στο Τορίνο όπου τη Δευτέρα θα αγωνιστεί με τον Αντρέι Ρούμπλεφ στην πρεμιέρα των εφετινών ATP Finals.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ