Σοφία Σακοράφα: «Αγώνας υψηλού επιπέδου, παρά τους περιορισμούς»

Η συνέντευξη Τύπου για τον 38ο αυθεντικό Μαραθώνιο, πραγματοποιήθηκε σήμερα σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, με τη συμμετοχή των θεσμικών φορέων και του μεγάλου χορηγού.

Η πρόεδρος τoυ ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα, ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Αμυράς, ο γενικός γραμματέας αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς, η πρόεδρος του ΟΠΑΝΔΑ Νίκη Αραμπατζή, ο Δήμαρχος Μαραθώνος Στέργιος Τσίρκας και ο διευθυντής Μάρκετινγκ και επικοινωνίας του ΟΠΑΠ Γιάννης Ρόκκας, είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν για το σπουδαίο γεγονός, το οποίο επανέρχεται μετά την απουσία ενός έτους λόγω του COVID-19.

Σοφία Σακοράφα: «Αγώνας υψηλού επιπέδου, παρά τους περιορισμούς»

«Το κορυφαίο δρομικό γεγονός της χώρας επιστρέφει, ύστερα από έναν χρόνο υποχρεωτικής απουσίας λόγω της πανδημίας. Ο αυθεντικός μαραθώνιος της Αθήνας διοργανώνεται προς τιμήν του Βαλκανιονίκη και αγωνιστή υπέρ της ειρήνης, Γρηγόρη Λαμπράκη και υπό την αιγίδα της Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Κατερίνας Σακελλαροπούλου. Ο αριθμός των συμμετεχόντων δέχθηκε μείωση, με περίπου 30.000 πολίτες –είτε εμβολιασμένους, είτε νοσήσαντες– να εξασφαλίζουν την παρουσία τους· θερμές ευχαριστίες σε όλους τους συνεργαζόμενους φορείς και μήνυμα ευγνωμοσύνης προς τους εθελοντές του εγχειρήματος. Οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν με το μικρότερο δυνατό κόστος, αλλά με την επιτυχία και τη λάμψη που όλοι προσδοκούμε», ανέφερε η Πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, μεταξύ άλλων.

Σοφία Σακοράφα: «Αγώνας υψηλού επιπέδου, παρά τους περιορισμούς»

Γιώργος Πατούλης: «Η εφετινή διεξαγωγή συμβολίζει την πρόοδο»

«Η υλοποίηση του σχεδίου κατά το 2021 αποτελεί την καλύτερη δυνατή συνθήκη. Όλοι οι θεσμικοί φορείς μεριμνούν για την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, με στόχο την απόλυτη ασφάλεια. Από την πλευρά της, η Περιφέρεια προχώρησε σε διπλασιασμό της χρηματοδότησης διότι συνειδητοποιούμε πως μέσω του αθλητισμού και ιδιαιτέρως του κλασσικού μαραθωνίου –ενός γεγονότος παγκόσμιας αναγνώρισης–, τα οφέλη είναι πολλαπλά σε όλους τους τομείς. Ο μαραθώνιος παραμένει σημείο αναφοράς για τη χώρα», υποστήριξε ο Περιφερειάρχης Αττικής.

Σοφία Σακοράφα: «Αγώνας υψηλού επιπέδου, παρά τους περιορισμούς»

Γιώργος Μαυρωτάς: «Μεγάλο στοίχημα η διεξαγωγή, με παράλληλη τήρηση των υγειονομικών μέτρων»

«Όλος ο κόσμος γνωρίζει τις έννοιες “olympian” & “marathon”. Σε αυτές τις σημαντικές εκδηλώσεις συνδυάζονται οι αξίες και η παράδοση, ενώ ο μαραθώνιος προσφέρει μία δυνατή ώθηση στον αθλητικό τουρισμό του κράτους. Ο εμβολιασμός μπορεί να “ξεκλειδώσει” τον αθλητισμό, προερχόμαστε από την επιτυχημένη πρόβα του ημιμαραθωνίου τον περασμένο Σεπτέμβριο», επεσήμανε ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού.

Σοφία Σακοράφα: «Αγώνας υψηλού επιπέδου, παρά τους περιορισμούς»

Γιώργος Αμυράς: «Σωστές πρακτικές με σκοπό την ελάχιστη περιβαλλοντική επιβάρυνση»

«Αρχίζει μία συνεργασία που αποσκοπεί στη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα. Όχι μονάχα του μαραθωνίου, αλλά και δεκάδων άλλων διοργανώσεων που έχει αναλάβει ο ΣΕΓΑΣ. Τα νέα παιδιά ασχολούνται πολύ με τα θέματα Περιβάλλοντος. Εφέτος, θα είναι η χρονιά της καταγραφής, ανάλυσης και έρευνας των ποσοτικών και ποιοτικών οικολογικών ή μη στοιχείων αυτής της διοργάνωσης· ευελπιστούμε πως του χρόνου θα μπορέσουμε να εφαρμόσουμε αυτό το “πράσινο” μοντέλο. Οι 3.000 εθελοντές του μαραθώνιου θα μετακινηθούν με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ενώ εισάγουμε την έννοια του εθελοντή περιβάλλοντος. Εκείνοι, θα απευθύνονται σε αθλητές, συνοδούς, θεατές και θα τους κατευθύνουν σε ζητήματα που αφορούν το περιβάλλον. Η Κυβέρνηση δίνει ιδιαίτερο βάρος σε αυτό το σκέλος, όπως συνέβη και στο ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις», δήλωσε ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας.

Στέργιος Τσίρκας: «Ο μαραθώνιος αποτελεί την καλύτερη διαφήμιση για το Μαραθώνα και την Ελλάδα παγκοσμίως»

«Υποδεχόμαστε με συγκίνηση τον 38ο αυθεντικό μαραθώνιο, το κορυφαίο αθλητικό και πολιτιστικό γεγονός –παγκόσμιας εμβέλειας– για τον ιστορικό Μαραθώνα, όπου θα πραγματοποιηθούν η Τελετή Αφής της Φλόγας του Μαραθωνίου Δρόμου και η εκκίνηση· θα είμαστε καθόλα έτοιμοι και ανυπομονούμε να υποδεχθούμε τους αθλητές, οι οποίοι με τη σωματική και ψυχική αντοχή τους, συμβάλλουν ώστε να μεταδώσουμε μαζί σε όλο τον κόσμο το μήνυμα του ευ αγωνίζεσθαι, της ενότητας και της ειρήνης των λαών, αφού ο Μαραθώνιος είναι αφιερωμένος στον Βαλκανιονίκη και ειρηνιστή Γρηγόρη Λαμπράκη. Ας συντελέσουμε όλοι, για να έχουμε έναν καταπληκτικό Μαραθώνιο και εφέτος», είπε ο Δήμαρχος Μαραθώνα.

Νίκη Αραμπατζή: «Ο μαραθώνιος θα αποτελέσει τη γέφυρα που ενώνει τον θρύλο με την ιστορία»

«Το μεγαλύτερο κλασσικό αθλητικό γεγονός διεθνούς εμβέλειας, μετά την παύση λόγω της πανδημίας, καλεί τους δρομείς μεγάλων αποστάσεων να διανύσουν τη δύσκολη διαδρομή των 42.195 μέτρων. Ο μαραθώνιος θα αναδείξει, όπως πάντα, τη δύναμη της ανθρώπινης θέλησης και ψυχής. Ο Δήμος Αθηναίων στηρίζει τον μαζικό αθλητισμό μέσω της ενίσχυσης δράσεων και της υλοποίησης προγραμμάτων· είμαστε έτοιμοι να συμβάλουμε στην άψογη διοργάνωση», τόνισε η Πρόεδρος του ΟΠΑΝΔΑ.

Γιάννης Ρόκκας: «Υπερήφανοι για τη στήριξη του μαραθωνίου ως μέγας χορηγός»

«Δίνουμε το παρόν και στην εφετινή διοργάνωση, εστιάζοντας στην κοινωνική προσφορά και καλώντας, παράλληλα, τον κόσμο να κατεβάσει την εφαρμογή “Ομάδα Προσφοράς” & να συμμετάσχει συμβολικά στην προσπάθεια που γίνεται για την ανακαίνιση των δύο μεγαλύτερων παιδιατρικών νοσοκομείων της χώρας», σχολίασε στην τοποθέτησή του ο επικεφαλής επικοινωνίας & μάρκετινγκ του ΟΠΑΠ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ