Ο Τζόκοβιτς προκρίθηκε άνετα στους «8» του τουρνουά στο Ντουμπάι (highlights)

Ακόμη ένα βήμα από τον Σέρβο για να παραμείνει στο νούμερο 1 της παγκόσμιας κατάταξης.





 

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς πανηγύρισε το «δώδεκα στα δώδεκα» σε παρουσίες στους προημιτελικούς της διοργάνωσης του Ντουμπάι, μετά τη νίκη του με 2-0 επί του Κάρεν Χατσάνοφ και θέλει ακόμη άλλες τρεις νίκες για να πανηγυρίσει τον έκτο του τίτλο στη συγκεκριμένη διοργάνωση και 87ο συνολικά στην καριέρα του.

Νίκη, που ενώ έδειχνε πως θα ερχόταν άκοπα για τον Σέρβο, τελικά χρειάστηκε το τάι μπρέικ στο δεύτερο σετ για να πάρει την πρόκριση.

Ο κορυφαίος τενίστας του κόσμου προηγήθηκε εύκολα με 1-0 (6-3) κι ενώ είχε το προβάδισμα με 4-2 στα γκέιμ του δεύτερου, ο Ρώσος αντέδρασε και έστειλε το ματς στο τάι μπρέικ, όπου ο «Νόλε» κατάφερε να επικρατήσει με 7-6 (2) έπειτα από μία ώρα και 39 λεπτά αγώνα.

Ο 34άχρονος θα αντιμετωπίσει στους «8» τον Γίρι Βέσελι (νούμερο 123 στον κόσμο). Ο Τσέχος έκανε την έκπληξη νωρίτερα απέναντι στο νούμερο 8 του ταμπλό, Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγούτ, τον οποίο νίκησε με 2-0 (6-2, 6-4).

Η σημερινή (23/02) ήταν η 991η νίκη του Τζόκοβιτς και η 14η στα τελευταία 15 ματς που έχει δώσει.

Υπέστη τη μοναδική ήττα στις 20 Νοεμβρίου 2021 από τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ στους ημιτελικούς των ΑΤΡ Finals.

Να σημειωθεί ότι με την επικράτησή του επί του Χατσάνοφ, ο κάτοχος 20 τίτλων Γκραν Σλαμ παραμένει «ζωντανός» για να διατηρηθεί στο νούμερο 1 της παγκόσμιας κατάταξης, κάνοντας ταυτόχρονα ακόμη πιο δύσκολο το έργο του Ντανιίλ Μεντβέντεφ, για να τον προσπεράσει.

Για να συμβεί αυτό ο Ρώσος (νούμερο 2 στον κόσμο) θα πρέπει να πάρει το τρόπαιο στο Ακαπούλκο, όμως σε περίπτωση που ο Σέρβος κατακτήσει τον τίτλο στο Ντουμπάι και ο Μεντβέντεφ δεν στεφθεί πρωταθλητής στο Μεξικό, δε θα υπάρξει καμία απολύτως αλλαγή στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης την επόμενη εβδομάδα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ