Μπάιλς: «Έπρεπε να σταματήσω πολύ πριν το Τόκιο»

Μεγάλη αίσθηση προκάλεσαν τα όσα είπε η κορυφαία γυμνάστρια όλων των εποχών, Σιμόν Μπάιλς, στο «New York Magazine».

Η 24χρονη πρωταθλήτρια, ήταν το πρόσωπο των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο. Ήταν το φαβορί για χρυσό μετάλλιο σε οποιοδήποτε άθλημα έπαιρνε μέρος, όμως, η απόφαση της να μην συμμετέχει στην πλειονότητα των αθλημάτων, «τάραξε» τα νερά του παγκοσμίου αθλητισμού.

Ο λόγος, ήταν κακή ψυχολογικής της κατάσταση: «Αν κοιτάξετε όλα όσα έχω περάσει τα τελευταία επτά χρόνια, δεν θα έπρεπε ποτέ να ήμουν σε άλλη Ολυμπιακή ομάδα»

Η Αμερικανίδα Ολυμπιονίκης, αποκάλυψε τον Ιανουάριο του 2018, ότι ήταν ένα από τα θύματα του πρώην γιατρού της αμερικανικής γυναικείας ομάδας Λάρι Νασάρ, καταδικασμένου σε ισόβια κάθειρξη για σεξουαλική επίθεση που διαπράχθηκε κατά τη διάρκεια δύο δεκαετιών σε περισσότερους από 250 γυμναστές, οι περισσότεροι εκ των οποίων ήταν ανήλικοι.

«Όταν ο Νασάρ ήταν στα μέσα μαζικής ενημέρωσης ήταν πάρα πολύ έντονο. Αλλά δεν θα τον άφηνα να πάρει κάτι για το οποίο δούλευα από τα έξι χρόνια μου. Δεν θα τον άφηνα να μου αφαιρέσει αυτήν την χαρά. Έτσι, πιέσθηκα πέρα από τα όρια μου, για όσο διάστημα μου επέτρεπε το μυαλό και το σώμα μου», εξήγησε η 24χρονη πρωταθλήτρια.

«Ας υποθέσουμε, ότι μέχρι τα 30, δείχνετε τέλεια. Και ένα πρωί που ξυπνάτε, δεν μπορείτε να δείτε τίποτα. Αλλά ο κόσμος, σάς λέει να συνεχίσετε την εργασία σας, σαν να έχετε ακόμα την όρασή σας. Σωστά;», σχολίασε η Μπάϊλς, κάτοχος 32 μεταλλίων σε Ολυμπιακούς Αγώνες και παγκόσμια πρωταθλήματα και πρόσθεσε: «Έκανα γυμναστική για 18 χρόνια. Ξύπνησα, χαμένη. Πώς πρέπει να συνεχίσω»;

Όσον αφορά στα προβλήματα διαχείρισης άγχους, που αντιμετωπίζει πολύ πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, η Μπάϊλς, επεσήμανε πως ελπίζει να βοηθήσει στον τερματισμό κάθε στίγματος, ώστε οι άνθρωποι να μπορούν να διαγνωστούν γρηγορότερα και οι θεραπείες να βελτιωθούν:

«Πιθανότατα θα είναι κάτι στο οποίο θα εργασθώ για 20 χρόνια. Απλώς, θέλω όταν θεραπευθώ, να μου το πει ένας γιατρός. Όπως όταν κάνεις χειρουργική επέμβαση και διορθώνεται. Γιατί, δεν μπορεί κανείς να μου πει ότι σε έξι μήνες τελείωσε».

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΕΜΠΡΟΣ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ