Μεντβέντεφ: «Η κατάκτηση Grand Slam με έκανε να αισθάνομαι πιο σίγουρος στο παιχνίδι μου»

Τον Σεπτέμβριο του περασμένου έτους, ο Ντανίιλ Μεντβέντεφ, κατέκτησε τον πρώτου τίτλο Grand Slam, στο US Open, επικρατώντας του Νόβακ Τζόκοβιτς με 3-0 σετ.

Το νο2 της παγκόσμιας κατάταξης, ενόψει της συμμετοχής του στο Australian Open την επόμενη εβδομάδας, τόνισε πως ένας τέτοιος τίτλος, του έδωσε πολύ περισσότερη εμπιστοσύνη στο παιχνίδι του.

«Μου έδωσε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση σε οποιοδήποτε τουρνουά ακολούθησε», παραδέχθηκε ο Ρώσος τενίστας, καθώς ετοιμάζεται να συμμετάσχει στο πρώτο του Major ως κάτοχος του τίτλου στη Νέα Υόρκη.

«Μερικές φορές πριν από τα τουρνουά θα μπορούσα να ανησυχώ λίγο αν δεν έπαιζα καλά, ας πούμε δύο μέρες πριν από το τουρνουά, θα έχανα ένα σετ προπόνησης, θα ανησυχούσα, θα ήμουν λίγο νευρικός, μερικές φορές θυμωμένος.

Αυτό άλλαξε. Τώρα νιώθω ότι ξέρω ακόμα περισσότερα τι μπορώ να κάνω, πώς μπορώ να παίξω, τι πρέπει να κάνω για να παίξω καλά. Αισθάνομαι πολύ πιο σίγουρος από πέρυσι όσον αφορά το ότι ξέρω το παιχνίδι μου, αυτό που είμαι ικανός να κάνω.»

Ο Μεντβέντεφ ξεκίνησε τη σεζόν του 2022 με μια ήττα από τον Γάλλο, Ουγκό Ουμπέρ, στο ομαδικό του ATP Cup, αλλά επέστρεψε δυναμικά για να κερδίσει τους επόμενους τρεις αντιπάλους του, συμπεριλαμβανομένου του νο7 του κόσμου, Ματέο Μπερετίνι από την Ιταλία.

Συμμετείχε στον τελικό του περσινού Australian Open, όπου ηττήθηκε από τον Τζόκοβιτς. Τώρα ο τελευταίος περιμένει να μάθει αύριο (16/01) εάν θα του επιτραπεί να λάβει μέρος στο τουρνουά, με τον Μεντβέντεφ να σχολιάζει: «Ακόμα κι αν ο Νόβακ είναι στην κλήρωση, μπορώ να τον συναντήσω μόνο στον τελικό», είπε, προτού δώσει το πρώτο του ματς με τον Ελβετό, Χένρι Λαακσόνεν. «Τουλάχιστον, ναι, πρέπει να κερδίσω έξι αγώνες πριν από αυτό. Δεν θα άλλαζε πολύ την προετοιμασία μου για το ίδιο το τουρνουά ή για οποιοδήποτε ματς.»

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ