Η αστυνομία παρότρυνε τον άντρα της Τιρόπ να παραδωθεί

Η αστυνομία της Κένυας παρότρυνε την Πέμπτη τον σύζυγο της δολοφονηθείσας αθλήτριας των μεγάλων αποστάσεων, Άγκνες Τιρόπ, να παρουσιαστεί ενώπιων των αρχών και να συμβάλει στις έρευνες.

Η αστυνομία ανακοίνωσε, ότι η δύο φορές «χάλκινη» παγκόσμια πρωταθλήτρια των 10.000μ, έχασε τη ζωή της με τραύματα από μαχαίρι στο λαιμό. Η 25χρονη εκπροσώπησε την Κένυα στα 5.000μ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, όπου τερμάτισε στην 4η θέση.

«Προτρέπουμε τον Ιμπραϊμ Ρότιτς, σύζυγο της Τιρόπ, να παρουσιαστεί στο πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα ή στην υπηρεσία ασφαλείας για να βοηθήσει την αστυνομία στις έρευνές της», δήλωσε στο Reuters ο Τομ Μακόρι, διοικητής της αστυνομίας του νομού Κεϊό Νορθ. «Δεν έχουμε συλλάβει τον ύποπτο μέχρι την Πέμπτη, αλλά έχουμε κάποιες πληροφορίες που μπορούν να μας οδηγήσουν στη σύλληψή του», πρόσθεσε.

Τον περασμένο μήνα στη Γερμανία η σπουδαία δρομέας συνέτριψε το παγκόσμιο ρεκόρ στα 10 χλμ επί δημοσίας οδού με 30 λεπτά και 1 δευτερόλεπτο, συντρίβοντας κατά 28 δεύτερα την προηγούμενη κορυφαία επίδοση της Μαροκινής Άσμα Λεγκζαουί που είχε πετύχει το 2002.

Επίσης, ήταν πρωταθλήτρια κόσμου στον δρόμο σε ανώμαλο έδαφος το 2015, ενώ κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στα 10.000μ στα Παγκόσμια Πρωταθλήματα στίβου του 2017 στο Λονδίνο και του 2019 στην Ντόχα.

«Ο Στίβος έχασε ένα από τα πιο λαμπρά νέα αστέρια του κάτω από τις πιο τραγικές συνθήκες», δήλωσε ο πρόεδρος της World Athletics Σεμπάστιαν Κόε σε δήλωσή του.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Κένυας Ουχούρου Κενιάτα, ζήτησε από τις αρμόδιες αρχές την επίσπευση των ερευνών για τον θάνατο της αθλήτριας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ