Η Αντρέιτσικ δημοπράτησε το Ολυμπιακό της μετάλλιο για την χειρουργική επέμβαση αγοριού οκτώ μηνών

Μαρία Αντρέιτσικ δημοπράτησε το ασημένιο μετάλλιο που κατέκτησε στους φετινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο στο αγώνισμα του ακοντισμού, προκειμένου να χρηματοδοτήσει τη χειρουργική επέμβαση ενός αγοριού οκτώ μηνών.

Η 25χρονη Πολωνή ακοντίστρια, μετά από διάγνωση το 2018, ανάρρωσε από τον καρκίνο στα οστά και αγωνίστηκε φέτος κανονικά στο Τόκιο, κατακτώντας παράλληλα το ασημένιο μετάλλιο στο αγώνισμά της.

Μετά από αυτό ήθελε να βοηθήσει κάποιον συνάνθρωπό της, βρίσκοντας τον πρώτο έρανο στην αναζήτησή της. Αυτός ήταν για ένα αγοράκι οκτώ μηνών από την Πολωνία, τον Μιλόσεκ, ο οποίος έπρεπε να υποβληθεί σε εγχείρηση καρδιάς στο νοσοκομείο Στάνφορντ στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

Η Μαρία Αντρέιτσικ αποφάσισε να δημοπρατήσει το ασημένιο μετάλλιο της, προκειμένου να συγκεντρωθούν μόνο από αυτή την κίνηση τουλάχιστον τα μισά από τις 280.000 λίρες που απαιτούνται.

Τη Δευτέρα, η Αντρέιτσικ επιβεβαίωσε ότι η πολωνική εταιρεία Zabka, μία αλυσίδα καταστημάτων ψιλικών ειδών, κέρδισε τη δημοπρασία, ξεπερνώντας τις 140.000 λίρες που ήθελε, ενώ έκανε γνωστό ότι συγκεντρώθηκε το συνολικό ποσό.

Μάλιστα, είναι σημαντικό ότι η Zabka, η οποία έχει περισσότερα από 7.000 καταστήματα, της επέστρεψε το ασημένιο μετάλλιο.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Επιμέλεια: Πάνος Γαλάνης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ